Výběr pozemku

Autor: Martin a Ivča (25 příspěvků)
Kategorie: Pozemek
26. 2. 2011
6 komentářů
Výběr pozemku
Příspěvek stavebníka
Rozhodnutí stavět rodinný domek, tak v tom jsme měli jasno už od začátku. Oba jsme vyrůstali v rodinných domech, takže bylo jasné, že jednou chceme mít vlastní rodinný domeček podle svých představ.

Jsem vyučený zedník takže to je další záminka proč chceme rodinný domek. Vzhledem k naší situaci už jsme někdy uvažovali o koupi a opravě staršího domku, ale ta touha si postavit vlastní dům podle sebe byla větší.

Jsem moc rádi, že ta touha přetrvala. Nehledě na to že koupě staršího domku a oprava vyjde na stejné peníze jako úplně nový dům. Teda pokud máte tu možnost si to postavit sami. Začali jsme tedy hledat vhodné místo pro stavbu. Moc se nám to ze začátku nedařilo, jelikož jsme začali celkem brzo, už před 3 roky. Buď neodpovídala cena, nebo lokalita kde byl pozemek umístněný. Jedna z podmínek byla i ta, aby byl pozemek umístěn blízko dostupného města Znojma, aby byl blízko rodičů, skrz náročnost stavby a aby byl v klidné části obce, mimo hlavní silnice.

Hledali jsme i v naší vesnici kde bydlím, ale víte jak to je. Nikdo vám moc v dnešní době toho neprodá a když tak za šílený peníze. Pak se na nás usmálo štěstí. Ve vedlejší vesnici vzdálené od naší asi 1km  a od hlavního města Znojma 12km obec udělala rozparcelování obecního pole pro zástavbu rodinných domků.

Reklama

Strašně se nám to zalíbilo. Bylo to v klidné části, mimo hlavní silnice, kousek od rodičů a kousek do hlavního města Znojma. Sice nás trochu zarážela cena, ale určitě jsme se rozhodli, že to je úžasný pozemek. Navíc bylo moc úžasné že jich tam je jen 9 parcel žádná část jak to bývá parcela vedle parcely a vše namačkaný na sobě.

Cena byla tedy 310kč za 1m2 včetně inženýrských sítí, komunikace, chodníků a osvětlení. Mohly jsme si vybrat, takže v horní části ulice bylo 5 parcel a v dolní byly jen 4. Ty byly hned obsazené od zájemců bydlících v té obci, kteří měli přednost. Vybrali jsme si tedy v horní části a úplně prostřední. Rozloha je 1010m2 šířka pozemku je 25m a délka 40,41m. Za pozemek jsme tedy dali nějakých 310 000Kč + nějaké ty poplatky za smlouvu.

Jsem na těchto stránkách nový, tak se budu těšit, až sem vložím další článek s fotografiemi.

Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Martin a Ivča
Martin a Ivča (25 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama