Výběr zdiva

Autor: Venclík a Jájinka (11 příspěvků)
19. 9. 2010
0 komentářů
Výběr zdiva
Příspěvek stavebníka
Pro náš dům jsme se rozhodli použít tepelně izolační pálenou cihlu. S poptáváním zdiva jsme začali v prosinci 2009. Chtěli jsme koupit zdivo za co možná nejvyšších slev. Rozhodovali jsme se mezi Porothermem, Heluzem a Klimablockem.

Později náš výběr přešel pouze mezi Heluz a Porotherm. Po dlouhém zkoumání a obvolávání různých stavebních firem s dotazy, které zdivo se zdá být lepší jsme se rozhodli použít zdivo od firmy Heluz.

Pro obvodové zdivo byla zvolena cihla 44STI na lepidlo a na nejvíce obytnou část domu dokonce Heluz 50 FAMILY na lepidlo. Pro vnitřní nosné zdi byly objednány výmětové cihly 30Heluz plus, které táta u Heluzu domluvil za super cenu. Na doložení kamionu se k nim přihodily výmětové cihly 24cm pro stavbu kolny, taktéž za sníženou cenu. Zároveň byly objednány miako stropy také od firmy Heluz. U výmětových cihel byl jediný problém, že byli o 1cm vyšší než by měli být, což je nám jedno, protože je budeme stejně zdít na maltu…

Objednali jsme auto bez ruky, čímž jsme ušetřili nějaké peníze. Doma máme zdvižku, se kterou táta složil tři kamiony cihel na zahradu + jeden kamion stropních nosníku a miako cihel jsme složily u známého v nedalekém oploceném areálu (tímto mu moc díky za uskladnění). Museli jsme ho trošku zaotravovat, protože na zahradě už by to nebylo kam dávat…

Reklama

O měsíc později jsme také objednali komínovou sestavu pro krbovou vložku, která bude v obývacím pokoji. Zvolili jsme komín od firmy Klimablock s průměrem kouřovodu 160 mm a multifunkční šachtou. Do šachty plánujeme vyvést kabely pro satelit a do budoucna i pro sluneční kolektory. 

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Venclík a Jájinka
Venclík a Jájinka (11 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama