NOVÝ ČLEN DO RODINY

Autor: HELUZ (60 příspěvků)
31. 8. 2009
0 komentářů
Příspěvek stavebníka
Česká společnost HELUZ cihlářský průmysl v.o.s. uvádí do prodeje novinku – cihelný blok HELUZ Family 50. Při šířce 50 cm splňuje unikátní výrobek požadavky pro stavění v pasivním energetickém standardu.

Zvyšující se nároky na tepelněizolační vlastnosti obvodového zdiva přiměly firmu HELUZ vytvořit cihelný blok, který by limitu nízkoenergetické třídy B dosahoval již v jednovrstvém masivním zdivu bez dalších zateplovacích systémů. Při použití tepelněizolační omítky o tloušťce 30 mm splňuje HELUZ Family 50 požadavky platné pro obvodovou konstrukci pasivního domu. Oproti běžně užívaným cihelným blokům představuje až 50% úsporu nákladů na vytápění. Novinku vyrábí na jaře letošního roku spuštěná cihelna v Hevlíně u Znojma. Pouze zdejší, nejmodernější výrobní technologie umožňuje produkci dosahující takových parametrů, díky kterým mohla být HELUZ Family 50 zařazena do dotačního programu Zelená úsporám stejně jako její dvě předchůdkyně HELUZ Thermo STI 44 a HELUZ Thermo STI 49. Jedinečné tepelněizolační vlastnosti cihelného bloku zajišťují na dvě stovky od sebe oddělených vzduchových komor. V kombinaci s tradičním přírodním materiálem, který výborně akumuluje teplo, zvládá kolísání vlhkosti vzduchu a má dobré akustické vlastnosti, zajistí v budově optimální, příjemné a zdravé mikroklima. „Cihla HELUZ Family 50 nabízí novou variantu řešení pro všechny budoucí investory pasivních domů, kteří chtějí stavět z přírodního materiálu pomocí jednoduché a moderní technologie,“ říká Ing. Jan Krampl, obchodní ředitel společnosti HELUZ. „Jak již její název napovídá, je vhodná zejména pro stavbu rodinných domů.“

NOVÝ ČLEN DO RODINY

Technické parametry: Rozměry (mm): 247 × 500 × 249 Objemová hmotnost: 600 kg/m3 Součinitel prostupu tepla U*: 0,15 W/m2K Tepelný odpor R*: 6,30 m2K/W * hodnoty při praktické vlhkosti s vnější tepelněizolační omítkou o tl. 30 mm Spotřeba cihel: 16 ks/m2, 32 ks/m3 Balení: 60 ks na paletě 118 × 100 Cena: 69,90 Kč/kus (bez DPH)

Reklama

O společnosti HELUZ Společnost HELUZ cihlářský průmysl v.o.s. vznikla v roce 1992. Vlastní celkem sedm výrobních provozů ve třech lokalitách. V Dolním Bukovsku, kde sídlí také centrála společnosti, je cihlářská výroba, výroba stropních konstrukcí a výroba roletových překladů. V Hevlíně u Znojma jsou dva výrobní závody na kompletní cihlářský sortiment a v Libochovicích nedaleko Prahy je cihelna a panelárna. Společnost je největším českým výrobcem cihlářského zboží a svojí kapacitou výrobní produkce zaujímá druhý největší podíl na českém cihlářském trhu. Vyrábí a dodává komplexní cihelný systém pro hrubou stavbu, tzn. tepelněizolační cihelné bloky pro obvodové zdivo, cihly pro nosné, příčkové a akustické zdivo, broušené cihly, keramické stropy a překlady, nosné překlady pro venkovní stínicí systémy, keramické stropní panely a cihelné komíny.

HELUZ cihlářský průmysl v.o.s. 373 65 Dolní Bukovsko 295 tel.: 385 793 030

zákaznická linka: 800 212 213 www.heluz.cz

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
HELUZ (60 příspěvků)
Další články autora:
Kontakty na autora
www.heluz.cz800 212 213
U Cihelny 295, 373 65 Dolní Bukovsko
Poslat poptávku
 HELUZ cihlářský průmysl v.o.s.

HELUZ cihlářský průmysl v.o.s.

800 212 213

Poslat poptávku
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama