Naše stavba

Autor: Marian a Maruška (2 příspěvky)
13. 5. 2010
1 komentář
Naše stavba
Příspěvek stavebníka
Po nabídce mých rodičů, že nám dají část zahrady, tedy přesněji 712 m2, jsme se rozhodli pro stavbu rodinného domu. Oba jsme v rodinném domě vyrůstali a tak představa bydlení v bytě se nám moc nelíbila.

Poměrně dlouhou domu jsme vybírali projekt, ale nakonec jsme jeden vybrali. Ještě delší dobu trvalo územní řízení a stavební povolení, protože nám nedovolili na odboru životního prostředí septik ani čističku s přepadem do blízkého potoka. Máme sice možnost připojení do městské kanalizace, ale musíme realizovat finančně náročný způsob, protože připojení do kanalizace je proti spádu a tak musíme zakoupit čerpadlo. No prostě hrůza.

Nechci si stěžovat, ale když nám řekli na příslušném odboru, že pokud se nám to nelíbí, tak že si máme koupit jiný pozemek, tak mě překvapilo, jak se snažím lidem pomoci. Rozdíl v ceně čističky a připojení do kanalizace je cca. 100 tis. a tak je pochopitelné, že jsme se snažili domluvit na levnější variantě.

Jinak nyní čekáme na nabytí právní moci stavebního povolení, abychom mohli čerpat první část úvěru ze stavebního spoření. Přiznám se, že bych uvítala jakoukoliv radu, co se týká financování. Stále zvažujeme, zda čerpat všechno překlenovacím úvěrem ze stavebního spoření nebo zvolit raději hypotéku a stavební spoření mít jako rezervu.

Reklama

Autor: Maruška

Galerie

Naše stavbaNaše stavba
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Marian a Maruška
Marian a Maruška (2 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama