Rozhodnutí první a nejtěžší

Autor: Pavel a Monča (1 příspěvek)
15. 2. 2010
0 komentářů
Rozhodnutí první a nejtěžší
Příspěvek stavebníka
V prvotních začátcích našeho soužití jsme si spokojeně lebedili v panelákovém skorobytě o celý 40 m2. Žel Bohu s jídlem roste chuť a taktéž nám byt neumožňoval naše koníčky a neuspokojoval naši touhu po čerstvém vzduchu. Vzhledem  k plánovanému rozrůstání rodiny,bychom stejně byli nuceni ke stěhování, tudíž volba padla na stavbu domečku.

Představu jsme měli celkem jasnou, žádný velký satelit, u vlaku, v dosahu města. Bohužel smůla a nesolidnost realitek nás provázela po několik let a tak trvalo téměř tři roky než jsme se zbavili titulu "bezzemci". Stav našich financí bohužel nedovoloval vše řešit v hotovosti a stylem " na klíč". Již při vyřízení hypotéky jsme narazili. Ne, u nás problém nebyl, ale někdy jsem měl dojem, že jsme první v republice, kteří něco takového postupují.  Hypotéka "na počkání" se změnila v půlroční noční můru s dokazovánim již dokázaného, podepisování podepsaného a vyvracením již vyvráceného. To vše v několika vydáních.

Bohužel již prvotní návštěvy na stavebním úřadech  s konzultací projektu RD slibují pokračování boje se sedmihlavým úřednickým šimlem. Ale člověk se musí povznést a tak doufáme, že již toto jaro se naše články rozrostou o články a fota s realizací naší stavby.

A abych nezapomněl naše budoucí bydliště bude u Českého Brodu. Určitě bychom se rádi seznámili s někým z okolí, kdo řeší podobné peripetie. Třeba jen na pokec, či občasnou vzájemnou výpomoc.

Reklama

Díky autorům a administrátorům tohoto webu, který je pro nás zdrojem povzbuzení, informací a pocitu, že v tom nejsme sami.:-)

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Pavel a Monča
Pavel a Monča (1 příspěvek)
Další články autora:
Autor zatím napsal pouze tento článek.
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama