Čekání na stavební povolení

Autor: Vítek a Andy (5 příspěvků)
Kategorie: Příprava
13. 7. 2010
1 komentář
Čekání na stavební povolení
Příspěvek stavebníka
V prvopočátku našeho článku bysme se rádi zmínili co vlastně jsme dělali celé jaro.

28.2.2010 jsme obdřželi stavební projekt, hned další úřední den jsme odnesli dokumenty na příslušný stavební úřad, zaplatili poplatky a čekali. Stavební úřad nám dal schůzku o projednání žádosti a možnosti sousedů se vyádřit k budoucí stavbě, tento termín nám byl stanoven 15.4 v 9h. To ráno jsme vztávali s velice doboru náladou a s tim že tato schůzka bude jen formalita. Po 9h na stavebním úřadě nám pekně spadla čelist.

Naše „sousedka“ připravena, rozložené mapky, plánky, propisky atd. Při našem vstoupení do kanceláře se na nás ani nepodívala a ani nepozdravila. Tato paní je spolumajitelka se svým strýčkem 10m širokého proužku vedle nás ke kterému ani nemá přístup a ani ho nijak neobhospodařuje. Můžeme vám říci že větší arogantní … jsme ještě neviděli.

Paní sousedce vadilo že za její přítomnosti nebyly vytyčeny hranice pozemku, někdo nám řikal že nato nemá ani právo a neměla ani právo nám zastavit stavební řízení, leč stalo se to. Řízení nám zastavila do doby nového geometrického plánu a hlavně vytyčení pozemků. Schůzka skončila se slovy paní sousedky „nemyslete si že mi jeden den zavoláte a druhý den se budou vytyčovat hranice, dáme včas vědět“

Reklama

Ten den jsme jen volali a volali kdo nám co nejrychleji udělá geometrický plán, do termínu 4 týdnu jsme nikoho nesehnali.

17.5 jsme předložili geometrický plán a stavební úřad pustil řízení dál... Jenže ejhle, byla to nově vzniklá skutečnost tak všechny sousedy ( máme jich 8 ) opět obesílat doporučenými dopisy.... Kde opět byla uvedena lhůta myslim 14 dní se k tomu vyjádřit nebo nahlédnout do dokumentace.

3.6 telefonát z úřadu, „přijedtě paní super sousedce se opět něco nelíbí„

Reklama

Musela mít nějakého poradce k našemu geometrickému plánu, a přípomínka že geometrický plán nám nesouhlasí s polohopisem a výškopisem stavební dokumentace.

Hned do druhého dne náš projektant vše předělal, dům se šoupal o 20cm od hranic pozemku blíž k pozemku jejího.... Nikdo to nechápal...... ALE protože je to opět nově zvniklá skutečnost vše opět seznámit doporučenými dopisy..... My jsme si dopisy vyzvedli 4.6, ale úřednice musí čekat na všechny doručenky, 16.6 jsme opět jeli na úřad „co se děje“ Stále se čekalo na doporučenky.....

Super sousedka si to vyzvedla 14.6 a stále chyběla jedna doručenka, tak telefon sousedce, ta se moc omlouvala ale pracuje do 17h a jejich pošta má jen do 17h a nemá možnost si to vyzvednout ale prý se bude snažit.

Reklama

Do 18.6 všechny dopisy doručeny, další týden vše zpracováno a 23.6 VYVĚŠENO NA ÚŘEDNÍ DESKU, první úspěch...

Začlo se pomalu plánovat, i když to vysí na desce stále se k tomu může někdo vyjádřit, a to jen do 8.7.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Vítek a Andy
Vítek a Andy (5 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama