Projekt a vše kolem

Autor: Vítek a Andy (5 příspěvků)
Kategorie: Projekt domu
16. 2. 2010
1 komentář
Projekt a vše kolem
Příspěvek stavebníka
Po velice dlouhém probírání všech možných i nemožných katalogů s RD. jsme stejně zjistili že musíme utřít nos, náš pozemek nesplňoval ani jednu možnou variantu pro typový dům.

Pro vysvětlení, pozemek máme přes 90m dlouhý ale jen 14m široký. Proto na řadu přišla obyčejná tužka, papír a velice vášnivé debaty jak by to mělo vypadat. První problém bylo „čím budeme topit“ Budeme stavět kousek od Plzně, jsme okres Plzeň město ale jaksi plyn k nám ještě nedošel :o)

Další varianta vytápění :  tepelné čerpadlo? To nám nebylo doporučeno a hlavně jsme se nesetkali s nikým kdo by s tím měl kladné zkušenosti, a pouštějte se do něčeho o čem Vám ani soused neřekne ani FŇ. Takže poslední možná varianta kombinovaný kotel na tuhá paliva ( dřevo, uhlí) Při kreslení RD jsme tedy museli počítat s kotelnou. Jak již mnoho stavebníků na tomto blogu píše, nejsme ani rentiéři ani milionáři takže jsme se drželi při zemi.

„Objednali jsme si přízemní baráček 4+1+kotelna“  Bratr si nechal dělat plány na RD u plzeňského projektanta pana Kašpírka, doporučení měl velice dobré a tak jsme ho 26.10.2009 prvně navštívili. Krapet nechápal že nám stačí „jen 4+1“ a že chceme topit tuhými palivy ale vše překousl a začal kreslit. Mezi tím jsme u něj byly ještě 2x dolaďovat detaily a momentálně tento týden snad už budeme mít komplet plány.

Reklama

Pan architekt nám zajišťuje vše kolem papírování, radonové zkoušky, zaměření, projekt kanalizace,požárně bezpečnostní řešení stavby, průkaz energetické náročnosti atd.atd.atd.

Nevím co přesně ještě ale vím že jakmile dostanu plány tak je hned mohu odnést na stavební úřad a ihned žádat o povolení. Myslím že to bude krapet dražší ale nervy máme jen jedny :o) 

Na podzim loňského roku jsme si ještě udělali dřevěné posezení (pití piva v chládku)  pod ořech a hlavně pevnou kadibudku.

Reklama

Galerie

Projekt a vše kolemProjekt a vše kolem
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Vítek a Andy
Vítek a Andy (5 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama