Rozhodnutí, volba, financování

Autor: Jituš a Luky (14 příspěvků)
31. 1. 2010
1 komentář
Rozhodnutí, volba, financování
Příspěvek stavebníka
Pro začátek našeho soužití jsme koupili družstevní byt v Ostravě, abychom spolu trávili více času a taky abychom zkusili žít pohromadě. Jelikož oba dva pocházíme z rodinného domu, tak jsme měli oba dva docela jasné, že pokud to bude mezi námi klapat, že nechceme bydlet delší dobu v bytě mj. také kvůli tomu, že pořízení většího bytu je finančně téměř stejně náročné jako postavení domu.

Naše žití klapalo (a klape), tak jsme začali přemýšlet o budoucnosti a s tím spojené bydlení v rodinném domě. Oba dva jsme chtěli svůj vlastní domeček a ne žít s rodiči. Jistou dobu jsme jen tak koukali po pozemcích a ujasňovali si, kde bychom mohli v budoucnu žít.

Pak to přišlo - výhodná nabídka pozemku vlastněného městem - v Lipníku nad Bečvou - podzim 2007. A protože Jitka pochází kousek odtamtud a její otec zná hodně lidí spojených se stavbou a také se v mnoha věcech vyzná, tak bylo rozhodnuto - věděli jsme hned na začátku, že dům si chceme postavit sami, ne přes firmu - je to mnohem levnější, člověk si to může lépe ohlídat. Známe hodně případů stavby domu firmou, kdy to nebylo jen předražené, ale hlavně postavené naprosto laicky - stavebníci často dělali dané práce skoro poprvé, hodně věcí je dáno dopředu a s tímto jsme se rozhodně smířit nechtěli.

Pozemek není nikterak velký - 615 m2 - ale toto je přesně to, co jsme chtěli - člověk nemá být otrokem své zahrady a domu. Financování ještě nebylo úplně rozhodnuto, ale propočítáno jsme to měli, co se týče našich výdělků a možné půjčky.

Reklama

Učinili jsme tedy první krok do naší nové budoucnosti.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Jituš a Luky
Jituš a Luky (14 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama