Začínáme se stavbou domu

Autor: Zdeněk a Karin (8 příspěvků)
Kategorie: Pozemek
25. 11. 2009
0 komentářů
Začínáme se stavbou domu
Příspěvek stavebníka
Po společném 2 letém bydlení v pronajatém bytě jsme začali přemýšlet o vlastní nemovitosti. Variantu o koupi bytu jsme hned zamítli, ačkoli jeden z nás bydlel dlouho v 13 patře a druhý většinu života taky prožil v paneláku tudy jsme dál už jít nechtěli.

Rozhodli jsme se tedy pro koupi domu, několik měsíců strávených hledáním domu na rekonstrukci v blízkosti Prahy nás pouze vyčerpávalo a navíc s postupem času teď oba víme, že by se nám pravděpodobně rekonstrukce ani nepodařila.

Nakonec jsme tedy koupili pozemek. Bohužel žádná naše babička neměla větší zahrádku a ani hodný vzdálený strýc s USA zrovna nezemřel, cena pozemku 7 km od Prahy byla 1850/m2. Pozemek který má pouhých 632 m nás vyšel bratru za 1 169 000,- peněz. Tato cena byla nejlevnější kterou jsme za zasíťovaný pozemek mohli dát.

Výběr domu probíhal nad typovými projekty, oba jsme se shodli že chceme bydlet s přírodou v jedné rovině a nechceme do budoucna žádné schody. Volba padla na Bungalov. Zatím co Zdeněk byl spíše pro tvar kostka vzhledem k méně cenové náročnosti Karin si prosadila dům o 16 rozích (klasická kostka by měla 4).

Reklama

Vzhledem k ceně domu za klíč 3.420.000,- jsme se rozhodli stavět svépomocí….

A tak to na začátku roku 2009 začalo…

Začínáme se stavbou domu
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Zdeněk a Karin
Zdeněk a Karin (8 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací