Jak to vše začalo

Autor: David a Evik (15 příspěvků)
29. 9. 2009
0 komentářů
Jak to vše začalo
Příspěvek stavebníka
Ani já, ani Evik nejsme "městké děti". Nyní ale bydlíme v pronajatém bytě v centru města Teplice a naším snem je se vrátit zpět blíž k přírodě. Na jaře roku 2008 jsme dostali výhodnou nabídku na koupi pozemku, který je vlastně sousední parcelou rodičů Evika.

Je to na klidném místě u lesa a přitom pouhých 5 min. autem do Teplic. Neváhali jsem ani chvilku a za uspořené prostředky jsme parcelu koupili. Na stavbu samotnou jsme ale nijak zvlášť nespěchali. Letos v květnu jsme se ale rozhoupali a vrhli se do příprav.

Budeme stavět RD s obytným podkrovím o zastavěné ploše 101 m2 a užitkové ploše 142 m2. Jako materiál na stavbu jsem si zvolil tvárnice Q-POR. 

Jak to vše začalo
Reklama

V našem případě je vcelku náročné vyběhat potřebná povolení a stanoviska, souhlasy zastupitelstva, které se schází jen párkrát do roka, souhlasy vlastníků sousedních pozemků, komunikace, provozovatelů sítí atd. Naše snažení se chýlí ke konci a během října bychom měli dostat zelenou od stavebního úřadu. Letos máme v úmyslu stihnout základovou desku a když počasí dovolí, tak obvodové zdivo cca do metru. Pak nechat dům zaměřit geodetem a zapsat do katastru nemovitostí. Na jaře toho budou mít všichni hodně a trvalo by to mnohem déle. No a ono je to vlastně také podmínkou čerpání dalších peněz u banky.

To tak na úvod. Musíme si taky nechat něco do příštího příspěvku v našem blogu.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
David a Evik
David a Evik (15 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama