Projekt domu

Autor: Miloš a Karolína (2 příspěvky)
Kategorie: Projekt domu
28. 4. 2010
1 komentář
Projekt domu
Příspěvek stavebníka
Sláva, sláva, máme plány!Souběžně s prováděním demoličních prací jsme se jali přenést naše představy o budoucím stavení na papír.

Ve finále nám tato snaha zabrala bezmála dva roky – od prvního telefonátu panu inženýrovi, kdy jsem zjišťovala, zda nám bude moci věnovat svůj čas (tento proběhl někdy na podzim 2007), po vyřízení veškeré stavební dokumentace na stavebním úřadě… Stavební povolení (v našem případě vlastně souhlas s provedením ohlášené stavby) máme v ruce od konce září 2009, předcházelo mu ale nemálo nepříjemných chvilek. Jako projektanta jsme zvolili rodinného známého a z tohoto důvodu jsme „riskli“ vyhotovení projektové dokumentace smluvit pouze ústně. Upozorňuji všechny, kteří o podobné volbě uvažují, že toto rozhodnutí s sebou nemusí nést jenom pozitiva v podobě finanční úspory. Doporučuji ujistit se, že dotyčný projektant pro vás bude mít dostatek času – u nás došlo k situaci, že v době, kdy jsme původně plánovali započetí stavebních činností (zadání, nakonec jen vize, bylo jaro 2009), se pan architekt musel věnovat jiným projektům…   Takže se posunovalo … do léta… a posunovalo … do konce prázdnin … a posunovalo…, ale chvála všem svatým, na konci září bylo hotovo.

Bohužel, v takových chvílích se pak člověk dostává do nepříjemných situací – dohadujte se se známým, když jste přesvědčeni, že se vám nevěnuje patřičným způsobem… Dostalo se nám jednoho velkého ponaučení – bez smlouvy s termíny a cenami už NIC VĚTŠÍHO NEPODNIKAT!

(všechny výkresy ve formátu PDF - otevírají se v novém okně)

Reklama

Galerie

Projekt domuProjekt domuProjekt domu
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Miloš a Karolína
Miloš a Karolína (2 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama