Konečný projekt

Autor: Danča a Peťas (12 příspěvků)
Kategorie: Projekt domu
23. 4. 2009
0 komentářů
Konečný projekt
Příspěvek stavebníka
Po delším uvažování a přemýšlení jsme dali dohromady představu, jak by měl náš baráček vypadat. O nakreslení domu jsem požádal strejdu, který kreslí a projektuje nízko energetické a pasivní domy.  O toto bylo vybírání projektanta jednoduší a taky na dlouho poslední jednoduší věc :o)

Nicméně jsme začali začátkem roku dávat dohromady různé dokumenty, které máme k původnímu domu. Nestačili jsme se divit, že plány rozměrově neodpovídají skutečnosti. Příčky jinde, barák je menší atd., atd., ale to je asi u každého staršího domu více méně stejné. Díky tomuhle zjištění jsme museli celý barák znovu zaměřit a to včetně všeho, aby mohl projektant vycházet z pravdivých rozměrů.

Už na začátku jsme byli rozhodnutí, že chce přístavbu orientovat nízko energetickým směrem a tím nám jsou znalosti mého strejdy k dobru. Také padlo rozhodnutí na výměnu topení z uhelného na kotel na  biomasu. Celkové zateplení střechy a napřesrok zateplení i celé fasády domu. 

Samotná přístavba bude mít 1 podlaží a 3 místnosti. V přízemí bude společenská místnost s koupelnou a v prvním patře bude kuchyň společně s obývacím pokojem. Každé podlaží má rozlohu 44m2. Do budoucna je počítáno také s obyvatelnou půdní vestavbou.

Reklama

Celá rekonstrukce bude obsahovat změnu střechy, napojení nové střechy a vyřešení napojení přístavby na starý barák.  Nákresy viz obrázky.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Danča a Peťas
Danča a Peťas (12 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama