Přípojka vody

Autor: Filipkovi (6 příspěvků)
19. 4. 2016
0 komentářů
Přípojka vody
Příspěvek stavebníka
Přípojka vody byla u nás to nejsložitější co jsme museli, co se týká inženýrských sítí, řešit. Hlavní vodovodní řád totiž končí asi 80 m od hranice našeho pozemku, tak jsme to museli řešit alternativně.

Prodloužení hlavního řádu to nepřipadalo v úvahu, protože bychom to museli zainvestovat sami a kalkulace zněla cca 250.000 Kč, což bylo nepřijatelné. Řešení jsme přece jen našli :). Domluvili jsme se s provozovatelem a majitelem vodovodu, jestli bychom odečtovu šachtu mohli umístit na pozemku rodičů a pak si to přes jejich pozemek natáhnout "vnitřním rozvodem stavby". S tímto problém nebyl a tak jsme začali již v loni přes léto realizovat. Čekalo nás vykopat, podkopat, probourat cestu dlouhou 150 m, ale povedlo se.

Připojení k hlavnímu řádu

Připojení k hlavnímu řádu jsme nechali až na jaro, protože tam to bylo složitější o to, že jsme museli mít i stavební povolení a jelikož jsme společný souhlas dostali až v lednu, tak jsme to začali řešit až na jaře. Na pověřeném úřadě Odboru dopravy jsme museli vyřídit dopravní značení a povolení zvláštního užívání komunikace. Na Správě silnic (už pro povolení) vyřídit povolení rozkopávky komunikace. Objednat dopravní značení a potom samotné vykopání. Výkop jsme museli provádět ručně, protože zároveň s vodou ve výkopu vede i plyn a v blízkosti inženýrských sítí se technika používat nesmí. Nyní už máme přípojku hotovou i s namontovaným vodoměrem a voda teče. Dále nás čeká přípojka elektřiny a výkopy základů.

Náklady

Název položkyCena
Nájem za rozkopávku komunikace
1 500 Kč
Přípojka k hlavnímu řádu
2 900 Kč
Štěrk na zásyp kabanosu
2 100 Kč
Výkopové práce
5 000 Kč
Odečtová šachta + kabanos DN32
10 500 Kč
Celkem22 000 Kč
Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Filipkovi
Filipkovi (6 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací