Přípojka Kanalizace a Vody

Autor: Radek a Zuzka (9 příspěvků)
Kategorie: Kanalizace a ČOV
22. 4. 2014
5 komentářů
Přípojka Kanalizace a Vody
Příspěvek stavebníka
Tak konečně začalo být teplo a mohlo se začít dělat venku. Když jsme měli hotové rozvody vody a odpady, rozhodli jsme se při prvním pěkném počasí zřídit přípojky kanalizace (obecní) a vody od vaku. Aby jsme mohli začít srovnávat terén na pozemku.

Nejprve jsem oslovila dvě firmy, které se tím zabyvají. Cenové rozdíly byly veliké, jedna firma za zhotovení přípojky chtěla 60.tis a druhá 20tis., což je velký rozdíl.

Kanalizační řád je obce. Pí. starostka chtěla a trvala na provedení přípojky protlakem pod silnicí, i když silnice byla třetí třídy (ošklivá). Nakonec obě firmy pí. starostku přesvědčily, že protlakem je to zbytečné a stejně by se musela silnice rozřezat kvůli napojení. Voda patří pod Vak, s pánem jsem se domluvila, že to půjde v jednom výkopu, až firma začne kopat máme dát vědět, a přijedou nás připojit.

S firmou jsme domluvili termín práce a já začala schánet potřebné materialy - vytyčení čezu, o2, rwe. Od rwe nám přišlo, že ve výkopu vede plyn, a tak jsme museli počkat až plynaři přijedou vytyčit plyn. Pí. starostka nám podepsala a povolila překop silnice. Všechny papíry jsem poslala firmě.

Reklama

18.3. 2014 firma naběhla a začali kopat, zvládli to za jeden den, akorát silnici zaasfaltovali až třetí den, aby to sedlo. Když vykopali dráhu pro vedení trubek zjistili, že všechna ostatní vedení - voda a plyn jsou v jedné výšce a měli strach, že to bude vadit spádu, ale nějak se do toho vešli. Pán od vaku tam byl celou dobu, připojil nás, zadělal nám do garáže hodiny a odjel, po 14-ti dnech přišla faktura na 7.000tis.

Pány od firmy jsem poprosila, zda by mi při té přiležitosti bagru s lžící nevykopali základ na plot - vepředu před barákem, takže týden po tom jsme udělali základ na plot :) ale to příště.

Náklady

Název položkyCena
Poplatek obci za připojení
9 170 Kč
Kanalizační přípojka
19 800 Kč
svod deštovky od baráku a na čištění
2 700 Kč
Vyzdění šachty (ztracené bednení, beton)
800 Kč
Vodovodní připojka
7 000 Kč
Celkem39 470 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Radek a Zuzka
Radek a Zuzka (9 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama