Čistička, přípojky a zemní kolektor

Autor: Lucka a Jirka (31 příspěvků)
19. 9. 2013
14 komentářů
Čistička, přípojky a zemní kolektor
Příspěvek stavebníka
Dokud bylo hezky a sucho, vrhli jsme se na kopání. Stejně jako terénní úpravy a základy nám i v této etapě pomáhal strejda Lucky.

Nejdříve jsme se vrhli na to nejhorší a to byl kolektor pro tepelné čerpadlo, ten jsme dávali do hloubky 1,2 - 1,4 metru a nejméně 1 metr od sebe, podle toho, jak to zrovna vyšlo.

Byla to pěkná fuška, celkem jsme položili 360 metrů trubky. Měli jsme dva balíky, když byla první půlka skoro celá v zemi, přijel kamarád a potrubí svařil pomocí elektrotvarovky, druhá možnost byla mechanická spojka. Nechtěl jsem ale riskovat, že bych ji musel jednou vykopávat a opravovat.

Další na řadě byla přípojka elektřiny, to bylo jen 6 metrů od domu, takže v porovnání s kolektorem sranda. A poslední byla čistička a přívod vody, jelikož v místě, kde čistička stojí je skála, tak jsme nedělali betonovou desku, pouze jsme dno srovnali trochou písku. Než jsme napustili čističku, pospojovali jsme vrubky a natáhli hadici na vodu. I přesto v našem okolí je několik firem co čističky vyrábí, chtěli za ni hrozný peníze, takže jsem objednal čističku asi 250 km od nás. I s dopravou jsme ušetřili přes deset tisíc oproti místním nabídkám.

Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Lucka a Jirka
Lucka a Jirka (31 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama