Vykop a pokládka odpadů

Autor: Martin a Ivča (25 příspěvků)
19. 2. 2012
0 komentářů
Vykop a pokládka odpadů
Příspěvek stavebníka
Jak už jsem nastínil ve článku o navážení materiálu, po obědě, kdy jsme se převlékli do suchého oblečení, nám to nedalo, když už jsme měli objednaný bagr, tak jsme se vrhli na kopání přípojek. Začali jsme první přípojkou od vodovodní šachty. Hlavní řád vodovodu jsme si natáhli přímo v desce do tech. místnosti, kde se bude celý rozvod vodovodu po domě napojovat.

Další z věcí přišla na řadu hlavní kanalizace. Přípojku jsme měli už nachystanou, když kopali hlavní řád a vytaženou metr za hranicí našeho pozemku a řádně označenou střešní latí, aby bylo zřejmé, kde končí.

Samotné hledání bylo velmi snadné. Velkou výhodou bylo to, že jsme mohli jezdit po zabetonovaných základech a mohli jsme nezávisle na stracenném bednění pohodlně vykopat kanalizaci, kam jsme jen potřebovali. Jednou z věcí, kterou jsem udělal byla ta, že jsem si vytáhl chráničku na elektriku dozadu na dvůr zároveň s polišem na vodovod.

Do budoucna kdyby náhodou byla potřeba. Potom až by dům stál, tak to už by bylo pozdě. Vše jsme řádně zapískovali a zahutnili. Až bylo hotovo, celé základy jsme znovu zčistili svahovkou, aby bylo nachystáno na jaro na další práce. Můžu sám za sebe říct, že je to velká pomoc, když se odpady udělají před obezděním ztracenného bednění.

Reklama

Náklady

Název položkyCena
Kanalizační roury včetně polietilenu na vodovod
4 528 Kč
Bagr včetně žapky
5 500 Kč
Celkem10 028 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Martin a Ivča
Martin a Ivča (25 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama