Stavba pomníčku

Autor: Boris a Petra (2 příspěvky)
13. 10. 2011
0 komentářů
Stavba pomníčku
Příspěvek stavebníka
Tak, pozemek máme a boudu taky. Než se nám zpracuje projekt, vyřídí se všechny ostatní papíry a povolení, máme čas na "maličkosti" okolo pozemku. Řekli jsme si, že jedna z věcí, které budeme potřebovat na stavbě je elektřina. Takže první věc, co se bude budovat je pomníček na elektriku a plyn. 

Nastudovali jsme postupy od kolegů na SDS a pustili se do toho. Máme výhodu, že hned u plotu nám stojí sloup s vedením, takže počítáme s tím, že uděláme svod a připojíme se do pomníčku. To znamená, že pomníček bude stát co nejblíž ke sloupu, aby to propojení nebylo dlouhé.

Vysadili jsme jedno plotové pole, začali kopat, ale narazili jsme na betonový základ plotu. Nejdřív jsme do toho bušili palicí, ale nakonec jsme museli použít bourací kladivo. Když byl beton odstraněn, udělal se výkop cca 1,2*0,5*1m. Základ tvořil cca 20cm silný beton s napíchanými roksory. "Nohy" pomníčku se postavily ze ztraceného bednění a zbytek z KB-Bloku. Bednění se pořádně prolilo betonem a nechaly se pouze průchody pro chráničky. Jednotlivé vrstvy KB-Bloku se probetonovávaly a do rohů se zapíchly opět roksory. Nad čtvrtou a sedmou vrstvu bloků se na roksory ještě nasadily úchyty na plot, aby se pak plot mohl opět přichytit. 

Pro překlad se použily dva železné pásy, a horní kostky se následně probetonovaly, aby veškerá váha neležela jen na oněch pásech. Pak se už jen přilepily stříšky a připevnil plot. Až bude hotový svod ze sloupu, může se pomníček připojit.

Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Boris a Petra
Boris a Petra (2 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací