Kácení stromů a vodovodní přípojka

Autor: Robin a Katka (6 příspěvků)
1. 3. 2010
0 komentářů
Kácení stromů a vodovodní přípojka
Příspěvek stavebníka
Září 2009 – Mezi původním domem a obecní cestou rostly dva smrky. Sice mám stromy rád, ale blízkost budoucího domu by byla přeceněn na obtíž. I sousedé měli eminentní zájem žít dál bez stromů v blízkém okolí jejich příbytků.

Vyrazil jsem tedy na úřad, který mi povolil kácení od 1.10. v době vegetačního klidu . Snad mi bude odpuštěno dvoudenní nedodržení termínu. Na svou obhajobu uvedu, že jsem stromy zkontroloval, zda nějaký zatoulaný ptáček třeba ještě nevylétl z hnízda. Stromy byly dosti vysoké a sám jsem si netroufal je pokácet. Na doporučení jsem sehnal  dřevorubce a udělal  jsem dobře. Věděl co dělá. Horší už to bylo s pomocníkem, který měl popojet autem s napnutým lanem ihned po začátku pádu stromu. Snažil se, ale zatažená ruční brzda držela opravdu kvalitně. Takže strom padl bez další pomoci auta. Součástí práce bylo i nařezání na špalky. Za dva roky projede dřevo komínem přes náš krb. Později bagr vykopal pařezy a bylo po stromech.

Cena   za pokácení, odvětvení a rozřezání  1000Kč (počítal cenu podle spotřebovaných nádržek motorové pily)

Vodovodní přípojka  Při bourání domu došlo ke zničení vodovodní přípojky  do domu. Považoval jsem za potřebné mít vodu na stavbě hned od začátku, proto jsem se do toho pustil. Bagr vyhloubil jámu pro šachtici i trasu pro uložení hadice. Vodoměrnou šachtici jsme měli navíc na firmě, akorát jsem nevěděl, zda je k obetonování či nikoliv. Bál jsem se deformací, proto jsem přistoupil raději k ochraně betonem. Na dno jámy přišel polosuchý beton, na něj se usadila šachtice a kolem ní jsem obtočil gumový pás pro úsporu betonu. Celé se to zalilo betonem a ke gumovému pásu se dosypala hlína. Uvidí se časem, zda je vše v pořádku. Protože vlastní připojení domu bude až později, napojila se pouze 25m zahradní hadice. Vodaři přišli napojit vodoměrné hodiny a mohl jsem začít vodu používat.

Reklama

Rada pro jiné: - při demolici domu jsem hned na začátku nenechal odpojit vodoměrné hodiny a zastavit vodu. Nepovolaní sběrači kovů odlomili baterii, spustili vodovodní kalamitu a následně rozbili i hodiny (mosaz je mosaz) . Naštěstí zastavili přívodový kohout. Stálo mě to 780Kč navíc.      

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Robin a Katka
Robin a Katka (6 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama