Zajištění připojení elektřiny a kanalizace

Autor: Venclík a Jájinka (11 příspěvků)
1. 7. 2009
4 komentáře
Zajištění připojení elektřiny a kanalizace
Příspěvek stavebníka
Jelikož jsme koupili pouze kus pole s hezkým výhledem, tak naším dalším cílem bylo přivést elektřinu a kanalizaci k našemu pozemku. Žádné zkušenosti jsme neměli a bylo třeba se dobře informovat co je potřebné a kam se vůbec obrátit. Čerpali jsme informace od známých a s internetu.

Naše parcela byla vzdálená od nejbližší přípojky kanalizace zhruba 130 m, což je pěkný kus. Náš plán zněl, že se na nákladech ohledně připojení podělíme s bratrancem, který staví hned vedle a připojení inženýrských sítí také potřebuje. Nakonec vše dopadlo úplně jinak, než jsme měli v plánu. Když jsme se pustili do zajišťování, tak nám obec vyšla vstříc ohledně připojení kanalizace. Naši místní zastupitelé nám zajistili zhotovení na náklady obce vzhledem k podpoře a rozvoji obyvatelstva. Takže břemeno kanalizace nám odpadlo a nestálo nás to zatím nic. Jako nečekaný bonus pro nás byla zpráva, že se do naší obce povede zároveň také připojení místního vodojemu. To byla parádní zpráva, jelikož potrubí by mělo vézt po hranici našeho pozemku a následné zhotovení přípojky nebude žádný problém. Takže budeme mít jak vlastní vodu z vrtu, tak v případě nutnosti obecní vodu z vodojemu.

Zajištění připojení elektřiny a kanalizace

Voda a kanalizace by byli zajištěni a již zbývá jen elektřina. K našemu velkému překvapení to nebylo nic hrozného. Stačilo pouze odeslat vyplněný formulář od e-onu, který se dá snadno stáhnout s internetu a k němu přiložit situační mapku polohy naší parcely, která se dá také snadno stáhnout s katastrální mapy na internetu. Pak jsme čekali, než nám zpětně přijde vyjádření. S vyjádřením zároveň přišla i smlouva a nákres vedení kabelu. Smlouvu bylo třeba podepsat a odeslat zpět zároveň se zaplacením 12 500 Kč. Tento poplatek zahrnoval přípojku elektřiny na hranici pozemku a poplatek za jističe (500 Kč za každou ampéru). Pánové od e-onu nám to vymysleli tak, že budeme mít společnou kapličku s bratrancem na hranici našich pozemků. Jen bych chtěl podotknout, že připojení elektřiny není žádná rychlá akce. Smlouvu jsme podepsali v roce 2008 někdy v říjnu a dnes 26.6.2009  ještě není elektřina připojená. E-on si nechává roční lhůtu na zhotovení přípojky.

Reklama

Galerie

Zajištění připojení elektřiny a kanalizaceZajištění připojení elektřiny a kanalizace
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Venclík a Jájinka
Venclík a Jájinka (11 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama