Přípojka elektřiny ČEZ

Autor: Jarek a Martina (39 příspěvků)
24. 2. 2009
1 komentář
Přípojka elektřiny ČEZ
Příspěvek stavebníka
Konečně se trošku u nás umoudřilo počasí a já mohl pomalu začít se stavbou.Začal jsem přípojkou elektřiny. Zažádal jsem si na ČEZ pro připojku. Chtěli po mě projektovou dokumentaci, kterou jsem jim zaslal. Asi po měsíci mi přišlo z Plzně vyrozumění o předběžné smlouvě.

Myslel jsem si že mám vyhráno a pustil se do stavby rozváděče. Postavil jsem pilíř z cihel, které mi zbyli z bourání starého domu a zabudoval do něj elektroměrový rozvaděč. Elektroměrový rozvaděč mě stál 2900 kč. Je dvousazbový s jističem 25A.

Stímto jsem vítězně šel na ČEZ u nás požádat o připojení. Tam jsem, ale procitl. Prý po zaplacení 12 500kč ( 500 kč za ampér) budu muset čekat asi 6 měsíců než mě připojí. Na dotaz kde mám zatím brát elektřinu mi bylo odpovězeno, že si jí mám půjčit od sousedů. Druhá možnost byla ta, že si celou přípojku zaplatím sám, pověřený pracovník mi ji zappojí a oni mi následně pošlou peníze zpět. Takhle jsem to taky provedl a jelikož jsem 11 let pracoval jako elektrikář celou přípojku si připravil až k zapojení vodičů. Následně přišel elektrikář z ČEZ a ten provedl finální napojení. Na své náklady jsem provedl výkop, zásyp, koupil cca 80 m kabelu 4x16 + chráničku (cca 8000kč). Tohle jsem provedl v dubnu a dodnes jsem žádné peníze neviděl...... No hlavně, že mám elektřinu a můžu začít se stavbou. Kabel 4 x 16 AYKY jsem sehnal za cenu 40 kč/m což byla dobrá cena. Dále se musela k rozvaděči zakopat zemnící pásovina dlouhá 25m, kerá mě vyšla na 800 kč. K hlavnímu kabelu do výkopu jsem položil kabel pro přepínání nočního proudu. Cena 598 kč 2A x 1,5mm2.  

Přípojka elektřiny ČEZ
Reklama

Pro připojení spotřebičů jsem si vyrobil zásuvkový rozvaděč, který mě stál včetně chráničů s jističema cca 3000 kč.  

Přípojka elektřiny ČEZ

V dubnu jsem ještě stihnul obkopat bagrem základy bývalého domu neboť na jeho přibližných základech budu stavět i múj nový dům. Obkopat to šlo vcelku dobře. Co mě, ale velmi překvapilo bylo to, že původní základy byli v některých místech jen 40 cm hluboko. (asi dobrá půda). Základy,ale vypadali dobře a tak je bude stačit zaizolovat a máme ušetřeno.

Reklama

Obkopání základů mě vyšlo asi na 3000kč. V ten samý den mi přivezli 3 tatry (osmikoly) štěrku za velmi výhodných 16 000kč včetně dopravy.

Arcivní článek: duben 2008

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Jarek a Martina
Jarek a Martina (39 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací