Podlahové polystyreny, TZB, voda

Autor: Míša a Radek (14 příspěvků)
Kategorie: Podlahová krytina
27. 5. 2015
10 komentářů
Podlahové polystyreny, TZB, voda
Příspěvek stavebníka
Máme hotová okna, omítky a nyní začínáme pracovat na podlahách. Souběžně s tím jsme za pomoci známých nachystali rozvody vody a k početné skupině se přidali i chlapci od vzduchotechniky. Takže jdeme na to od lesa, aneb jak jsem se nechtěně stala z PIKRa dračicí.

Pár dní po omítkách jsme vysušovali jak šílení (kvůli oknům) a pak jsme se vrhli na podlahový polystyren. Skladba byla následující 5,6,5,6 cm do výšky 22 cm. Od známého jsme si půjčili tavičku polystyrenu a už se jelo. Po instalaci oken jsem zjistila nedostatky na tmelech u zasklených HS portálů na místě, vydloubnutou část rámu jednoznačně způsobenou instalací oken a rozlézání vnitřních rámů, které byly pod úhlem 45°. Jelikož jsem od přírody cholerik, tak jsem udělala menší show a oknaře jsme po víkendu donutili dorazit na opravu. Shodou okolností dojeli, když byli přítomni i technici od TZB a manželovi kamarádi vodaři.  

Na stavbu jsem dorazila odpoledne a oknaři měli předem od manžela jasné instrukce, co kde opravit. Na stavbě v ten den bylo asi patnáct chlapů, a tak dobrat se k šéfovi oknařů zabralo pár minut. Následovalo domlouvání, co kde mají opravit, spousta výmluv, proč už to tak nebylo na začátku atd. V průběhu dne, na moji žádost, zvládli chlapi od oken odstranit zbytky tmelů z části oken a závěrem jsem je donutila odvést poškozený rám. Chlapi se vymlouvali, že pokud se pokusí vytáhnout rám, tak bude po skle, ale neodradili mě a trvala jsem na svém.

Otázkou zůstává, je opravdu tak těžké udělat vše kvalitně a napoprvé? Po jejich odjezdu na mě naběhli vyděšení TZBáci, ať si vše po nich raději zkontroluji, aby neměli problémy se šéfem. S jejich prací nebyl v průběhu dne žádný problém, vše bylo v naprostém pořádku. Večer, po cestě domů, mi ještě manžel oznámil, že mě přítomní chlapi pojmenovali dračice.

Reklama

Takže, pokud chcete mít práci odvedenou pěkně a kvalitně, nejspíše Vás nazvou podobně jako mě. Ale s ním nemám problém. Dle mého názoru, dělám tak, abych se za to nestyděla.

Náklady

Název položkyCena
vzduchotechnika
189 000 Kč
voda a kanalizace
10 000 Kč
podlahové polystyreny
45 000 Kč
Celkem244 000 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Míša a Radek
Míša a Radek (14 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací