Zdění z cihel

Autor: Dan a Jana (6 příspěvků)
22. 4. 2015
3 komentáře
Zdění z cihel
Příspěvek stavebníka
Po delším zvažování jestli zateplovat nebo nebo ne, jsme se rozhodli pro Heluz Plus 30 broušenou na celoplošné lepidlo + 20cm polystyrenu. Po vyzrání desky jsme napentrovali část, kde bude obvodové a nosné zdivo a navařili hydroizolaci.

Poté přijel mistr z Heluzu, který nám dělal vyrovnání pro založení prvního šáru. Druhý den jsme natěšeni začali se zděním. Po práci se ztraceným bedněním bylo zdění z cihel úplná pohodička.

První dva šáry jsme vysypali perlitem kvůli tepelným mostům. Na celoplošné lepislo jsem koupil válec. Ze začátku jsme se potrápili než jsme namíchali správnou konzisteci, která nebude moc řídká a ani né moc hustá. Po věnec jsme měli postaveno za 20 dní. Na překlad pro držení střechy jsme použili nosníky 2xIPE 270 po 6,25m a nad francouzké okno v obýváku 2x IPE 180 po 4m. Bylo supr, že nám řidič složil nosníky přímo na zdi autem s rukou, kterým nosníky přivezl.

S věncem jsme si užili. Hlavně s nastavením správné výšky bednících desek, kdy jsme jednu stranu nastavili a druhá nám spadla. Bednění a podpěry jsem si půjčil z Doky. Kamarád truhlář mi udělal bednění na rohové okno, které se povedlo. Tuto etapu jsme měli za měsíc hotovou.

Reklama

Náklady

Název položkyCena
Válec na celoplošné lepidlo
6 500 Kč
Půjčení bednění + desky, doprava
8 500 Kč
Beton B30 věnec
14 000 Kč
Nosníky + ocelová výztuž
14 000 Kč
Komplet keramika Heluz + založení
222 500 Kč
Celkem265 500 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Dan a Jana
Dan a Jana (6 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací