Izolace ZD a zdění 1 NP + komín Schiedel

Autor: David a Peťa (15 příspěvků)
5. 1. 2015
1 komentář
Izolace ZD a zdění 1 NP + komín Schiedel
Příspěvek stavebníka
Po vyschnutí deky cca po týdnu jsme se pustili do zdění prvního šáru.

Na první řadu jsme si objednali "odborníky zedníky" , kteří ovšem byli zvyklí zdít na maltu, takže první šár, který u broušených cihel musí být do milimetru přesně udělaný, nám udělali hodně blbě, což je rozebírání tak na hodinu.

Prostě to neudělali přesně, potom jsme museli teda druhý šár s tchánem udělat pěkně sami. Ten jsme založili skvěle, a pak už se zdilo jako po másle. Celé první patro jsme si vyzdili sami i s překlady nad okny a dveřmi. Bylo také zapotřebí udělat si překlady nad velkým otvorem u východu na terasu. Ten jsme zašalovali, svařili jsme si přesně podle rozměrů armaturu 20mm pevnou - aby byl překlad pořádný a dobře se nám spalo. Poté jsme tento šaluňg zabetonovali kýblama. Betonem z míchačky - klasika.

Pro jídelní kout jsme si s přítelkyní přáli výklenek na rohu domu - nejlepší je na toto Ytong nebo něco takového - z cihel se úhly sice řezat dají, ale je to velmi složité a pracné. Po prvních 2 šárech, co jsme zdili na cihly, tak jsem zajel koupit Ytong a to byla paráda.

Reklama

Při zdění jsme také museli nakoupit komín Schiedel  Uni Advanced "20". A při zdění cihel se zároveň zdil také komín, aby byl pořádně připevněný ke zdivu. Komín jsme si zdili také sami - dle návodu (není to tak složité jak to vypadá). Rozbitý kus mi rádi v Colemanu vyměnili - na tuto firmu při dodávkách zboží nedám dopustit. Doporučuji.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
David a Peťa
David a Peťa (15 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací