Střecha + Komíny

Autor: Ondra a Hanča (5 příspěvků)
Kategorie: Hrubá stavba
30. 11. 2014
2 komentáře
Střecha + Komíny
Příspěvek stavebníka
Tak a čekala nás další etapa našeho baráčku. 20.10. v 8:00 přijel tesař s pomocníkem na stavbu. Protože se u nás na stavbě byl už kolikrat podívat a věděl do čeho jde, tak jsme si mohli dát v klidu kafe a počkat než přijedou se dřevem na vazbu.

První komplikace hned na začátku - na pile měli rozbitý oper, tak se sehnala jiná doprava. Sice hydraulická ruka neměla takový dosah, na jaký jsme byli zvyklí ze stavebnim, aby nám to lépe rozložil / byla ale levnější cca o 1500,- . No aspoň jsme se zahřáli, protože první týden jsem si musel v práci vzít dovolenou a zrovna muselo být po ráno kolem 0oC.

Opět jsem povolal natěračskou četu (mamky, babičku a hanku) :-) na napenetrování latí. První den se dřevo přetřídilo, přeměřila stavba, aby se mohla připravit pozednice, vaznice a sloupky.

Tesař si připravil šablonu na krokve a šup vyřezávat, ohoblovat a natřít. Když jich bylo 24 kusů připraveno, tak šup s nima nahoru a to růčo hůčo ve třech lidech :-/ ale dali jsme to. Pak dalších 12 kusů na menší sklon. 

Reklama

V projektu jsme měli trojúhelníkové vikýře (budníky), ale ty se nám moc nelíbili, tak jsme je po konzultaci s tesařem i projektantem změnili. Přes víkend jsme dodělali štíty z Porfixu. Měli jsme na to pujčenou pásovou pilu od Ytongu, se kterou to šlo krásně. Pak už se chlapi vrhli na podbití palubkama, folii a latě. Šlo jim to pěkně od ruky. 

Komíny jsme objednali a rovnou si nechali namontovat od firmy KOMINY CZ. Komíny máme dva kvůli kotelně a krbové vložce. Měli to za dva dny hotové a je na to i záruka + nižší 15% DPH.

1.11. byla povolána brigáda na tašky. Bylo nás celkem 9. Ti, co se báli, zůstávali dole a za dopoledne bylo hotovo. Všechny tašky i hřebenáče nahoře (co nebylo hned potřeba se dalo do patra, aby pokrývač nemusel pak běhat furt nahoru a dolu). V týdnu už si chlapi hráli s plechama a dodělávkama.

Reklama

Náklady

Název položkyCena
ostatní (folie,vruty,okapy,vikýř...........)
38 365 Kč
komíny
46 685 Kč
dřevo - vazba
68 700 Kč
palubky 100m2
14 100 Kč
tašky BESK
58 752 Kč
práce - tesař,pokrývač,klempíř
75 000 Kč
Celkem301 602 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Ondra a Hanča (5 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama