Výběr krytiny a zafóliování střechy

Autor: Žaneta a Jirka (35 příspěvků)
Kategorie: Hrubá stavba
13. 11. 2014
7 komentářů
Výběr krytiny a zafóliování střechy
Příspěvek stavebníka
Po vyzdění komínu měla přijít na řadu střecha. Ale jelikož jsme už neměli peníze a převod pozemku od města včetně vyřízení hypotéky trval skoro 3 měsíce!!!, tak jsme z výplat nechali alespoň zafóliovat střechu (2.7.2014), abychom mohli zdít příčky. Jinak bychom celé prázdniny nic neudělali, kromě vytírání podlah zatopeného domečku po dešti.

Položit fólii jutadach 135 a později i pokrytí střechy jsme svěřili do rukou chlapů, co nám dělali vazníky. Asi na tom nebude nic složitého, ale přece jenom střecha je vysoko a nemáme s tím žádné zkušenosti, tak jsme střechu nechali odborníkům. Také do této doby jsme vše dělali sami a trochu odpočinku neuškodí :-). Latě nám tesař nabídl bez DPH. Střecha se zafóliovala – zalaťovala pouze provizorně, protože jsme si vybrali neposuvnou tašku. A jelikož nejsou peníze, nemůžou se objednat tašky a rozměřit latě.

Původně jsme chtěli nějakou lehkou krytinu, třeba hliník, se skrytým kotvením, ale vyšlo to dráž než pálená taška. V úvahu přišla i plastová taška, která byla teda dražší, ale pálená taška je pálená taška a navíc jednání firmy. Bylo katastrofální, dodnes nám neposlali rozpis materiálu na naší střechu a vzorek tašky jsem z nich loudila měsíc! A tak jsme skončili u pálené tašky :-). Od začátku byla mým favoritem pálená taška Tondach Samba 11 černá glazura. Ale zde na webu jsme objevili velice podobnou tašku Roben Monza plus černá glazura, která se nám moc líbila a hlavně je velkoformátová, má nižší hmotnost – 9,5ks/metr čtv. A cena oproti Tondachu je výrazně nižší – 25Kč/ks. Tak bylo rozhodnuto :-).

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Žaneta a Jirka
Žaneta a Jirka (35 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací