Zdění 1.NP, překlady

Autor: Kuba a Lucka (13 příspěvků)
11. 11. 2014
0 komentářů
Zdění 1.NP, překlady
Příspěvek stavebníka
Hned další dva týdny jsem měl dovolenou, takže během té doby jsme stihli vyzdít s přítelkyní celé 1.NP. Z navežených 2000ks Porothermů a 1000ks Hartů nám několik palet zbylo. Takže na založení 2.NP už cihly máme.

Od stavebnin jsme ještě dostali na 14 dní zdarma nanášecí válec, takže jsme ho stihli vrátit i včas. Lepidlo jsme si rozdělávali ani ne po půl pytly, protože byly strašný horka, tak aby nám nezasychalo. Lepidlo jsme rozdělávali vrtačkou s míchadlem v plastovém kýblu. Než jsme přišli na správnou konzistenci, tak nám to chvíli trvalo, ale pak už to šlo samo. Díky nanášecímu válci se lepidlo nanášelo rovnoměrně ve stejně silné vrstvě. I když ze začátku jsme na něj pěkně nadávali. Během zdění jsme se ještě pustili do betonování sloupu u vchodu. Jelikož v tu dobu jsme ještě neměli navezený bílý písek a přivezenou míchačku, sjeli jsme si pro něj do betonárky, kterou máme nedaleko stavby, za rozumný peníz.

Překlady nám přivezl známý autem s rukou, takže ty největší překlady v garáži, obýváku a kuchyni (3.5, 2.5) nám rovnou osadil. Nad krytý vchod, kde jsou 3.25m překlady, jsme je museli dostávat ručně ve třech chlapech, protože v tu dobu jsem ještě neměl úplně dodělaný sloup u vchodu. Jinak opět překlady od Porothermu nejsou zrovna nejrovnější záležitost. To překlady od Gimy to je jiná. 

Celkem nám výstavba 1.NP, včetně založení stavby a překladů trvala 3 týdny (18.7.-7.8. 2014).

Reklama

Náklady

Název položkyCena
Beton do sloupu
817 Kč
Polystyrén do překladů
625 Kč
Překlady Porotherm
14 000 Kč
Celkem15 442 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Kuba a Lucka
Kuba a Lucka (13 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama