Konec dubna: obvodové stěny

Autor: Petra a Václav (7 příspěvků)
6. 6. 2014
2 komentáře
Konec dubna: obvodové stěny
Příspěvek stavebníka
Po velikonočním pondělí se začalo pracovat na obvodových stěnách. Celý domeček nám přijel v takovém celkem malém balíčku na dlouhém návěsu. Aneb obvodové stěny postavené za 3 dny.

Dopoledne přijel na pozemek místní jeřáb. Také dorazila parta montážníků autorizované firmy na montáž CLT panelů. Ty si naši podlahovou desku nejprve zkontrolovali a dle projektu rozměřili.

Odpoledne dorazil návěs s připravenými panely na náš dům. Domeček nám putoval až z moravy přímo z výrobny, kde nám stěny vyrobili na zakázku dle našeho projektu. Montáž se zdála být celkem jednoduchá.

První den, tedy odpoledne, se postavily první stěny. Druhý den se pokračovalo a mezi patry se stavěla nosná kontsrukce prvního patra z námi připraveného řeziva. Ještě jsme těsně před usazováním narychlo trámky dobrušovali. Bohužel jsme to nemohli udělat dříve, neb nám první zapůjčená bruska klekla, a než jsme sehnali novou, bylo již skoro pozdě.

Reklama

Hlavní podélný průvlak se skládá z třech částí. Bohužel se však zjistilo, že jedna část je cca o 0,5 m kratší. Z řezu bylo patrné, že se jedná o čerstvější a také méně kvalitní řez. Měli jsme tedy podezření, že nám kus průvlaku někdo uřízl a ukradl.

Narychlo se tedy musel objednat náhradní. Se štěstím jsme ho druhý den na stavbu dopravili. Třetí den se dokončila konstrukce nosného stropu a také veškeré obvodové stěny. V tento poslední den stavby nás maličko zaskočil přívalový déšť včetně krup. A na naší super rovné podlaze zůstala stát voda. A tak jsme gumovým hrablem a vysavačem museli vodu z domu vyhnat a odčerpat, ale i tak se stavba podařila dokončit.

Náklady

Název položkyCena
Náhradní průvlak s dopravou
2 700 Kč
Obvodové stěny z CLT panelů včetně montáže
540 000 Kč
Jeřáb
25 000 Kč
Celkem567 700 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Petra a Václav
Petra a Václav (7 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací