Zdění 1NP

Autor: Tomáš a Monika (9 příspěvků)
11. 7. 2013
6 komentářů
Zdění 1NP
Příspěvek stavebníka
Na zdění jsme se rozhodli najmout si stavební firmu, výběr padl na firmu, která před několika týdny rodičům prováděla fasádu domu a byli s ní maximálně spokojeni, jak co se týče kvality, tak i ceny.

Jako zdící materiál jsme vybrali HELUZ, obvodové zdivo je Heluz Family 44, příčkové zdivo HELUZ 11,5 a HELUZ 8, spojovací materiál je celoplošné lepidlo.

První řada těchto broušených cihel musí být provedena s maximální přesností, protože vyrovnání v následujících řadách je vzhledem k velmi tenké vrstvě (cca 1 mm) téměř nemožné. Pro založení byl použit nivelák, změřila se výška jednotlivých rohů desky a začalo se s nejnižším bodem.

Základovou desku máme výškově téměř rovnou, výškové rozdíly v jednotlivých rozích byly řádově v milimetrech. Měl jsem i koupený nanášecí válec na celoplošné lepidlo, ale chlapi ze stavební firmy raději používají klasický váleček na malování a když jsem porovnal jaká je práce s nanášecím válečkem a válečkem na malování, tak váleček na malování je mnohem jednodušší a výsledek je téměř totožný.

Reklama

Kolem oken jsme využili systém Heluz, který umožňuje vložit do krajních cihel u oken extrudovaný polystyrén a tím zredukovat tepelený most. To stejné platí i pro překlady, mezi překlady se vložil 9 cm tlustý polystyrén v místě umístění budoucího okna. Největší práci chlapi měli při zdění výklenku, muselo se hodně řezat a vyměřovat, aby výklenek byl pravidelný. U příčkového zdiva tl. 8 cm je práce složitější, protože cihly jsou docela tenké a není možné vyzdít několik řad naráz, proto spíše doporučuji použit cihly minimálně tl. 11,5.

Náklady

Název položkyCena
Cihle, překlady, polystyrén
191 000 Kč
Celkem191 000 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Tomáš a Monika
Tomáš a Monika (9 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama