Vazníky

Autor: Majkííí a Kačka (52 příspěvků)
13. 6. 2013
9 komentářů
Vazníky
Příspěvek stavebníka
Cenové nabídky na vazníky se pohybovaly v rozmezí 10 000 Kč, takže rozhodl přístup a ochota poskytovat informace o nabídnutém vazníku, abych mohl nabídky reálně porovnat. Nakonec jsem vazníky objednal u firmy KasperCZ včetně montáže. Rozteč vazníků jsem zvolil 100 cm.  Ve druhé variantě byla nabídnuta rozteč vazníků 120 cm se slevou cca 6 000 Kč.

První a asi jediný zádrhel spočíval v tom, že v cenové nabídce byla zahrnuta montáž včetně použití jeřábu AD20. Ve smlouvě o dílo ovšem bylo napsáno, že mám zajistit skládání vazníků, což v podstatě znamená objednat a zaplatit jeřáb! Jelikož jsme měli naspěch, aby byla stavba co nejdříve zafóliovaná a jelikož jsem stejně potřeboval jeřáb, smlouvu jsem podepsal.

Den před příjezdem jsem vyklidil stavbu od zbytků pórobetonu, stavebního dřeva a stavební suti. Vazníky měli dorazit v 10:30, tak jsem objednal jeřáb na 9:00. Pomocí popruhů jsem uvázal paletu s pórobetonem a jeřábník ji vyzvednul a přesunul do domu na základovou desku. Palet bylo celkem 9 a při překládání 7 palety dorazilo nákladní auto s vazníky. Pana řidiče nepotěšilo sdělení, že měl dorazit později, takže ty zbývající 2 palety do domu ještě přeložím.

Vyložení vazníků z auta a složení na věnec zabralo chlapům 2 hodiny. 

Reklama

Potom byl jeřáb zase můj a tak jsem pomocí vidlí začal překládat palety s krytinou okolo domu. Těchto palet bylo celkem 17, a jelikož vidle jsou pěkně těžké, tak to byl vyčerpávající zápas v bahně.

Usazení, vyrovnání a kotvení vazníků + dokončení valby trvalo chlapům 2.5 dne. Potom jsme si dílo předali-převzali a bylo hotovo. Vazníky jsou pěkně ukotvené a vše je dostatečně spojené pomocí ocelových dílů. Také větrování je výborné a konstrukce se ani nehne. Hřeben a spodky jsou podle provázku v lajně s maximální odchylkou 8 mm. 

Použité dřevo vypadá kvalitně – málo suků, žádné zaoblené hrany a vše napenetrované. Dokonce penetrovali Lignofixem i případné řezy na stavbě. Celkově tedy spokojenost.

Reklama

Náklady

Název položkyCena
Složení vazníků a doprava 8 km (platila firma)
1 Kč
Vazníky (plocha střechy 223m2)
135 000 Kč
Jeřáb přeložení 26 palet a doprava 8 km
3 400 Kč
Celkem138 401 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Majkííí a Kačka
Majkííí a Kačka (52 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací