Zdivo

Autor: Martin (3 příspěvky)
29. 5. 2013
8 komentářů
Zdivo
Příspěvek stavebníka
Zima byla sakra dlouhá, ale zase díky tomu jsme měli dost času na rozhodování o zdivu. Navštívili jsme i pasivní dům na Výstavišti v Českých Budějovicích a nakonec jsme se rozhodli pro Heluz, 44STI broušenou cihlu.

14.4. jsme konečně mohli nanést penetraci a o dva dny později položit pásy IPY pod zdivo. 18.4. nám přivezli cihly a i přes naše obavy se skoro všechno obvodové zdivo vešlo na desku, takže nám ubylo přesouvání materiálu. Zbytek, tedy příčky, věncovky a komínový systém, pojmula naše obrovská zahrada. Nakonec jsme se rozhodli pro založení stavby odborníkem od Heluzu. 25.4. nám přijel pan „Lorenc“ a po dohodě s ním jsme na to byli ještě tři členové rodiny. On a jeho matka nám dávali výšku zakládací malty a za dvě hodinky jsme měli rovinu pro cihly.

Vše se přikrylo, aby mohla malta pracovat. Rozhodli jsme se ještě první čtyři šáry vysypat perlitem, takže jsme nakoupili 30 300l pytlů, počasí nám přálo, takže na další den se sjela rodina a hurá na to. 26.4. jsme se pustili do prvního šáru. Vše rozměřit, naučit se pracovat s nanášecím válečkem, vychytat tuhost lepidla a snažit se nemít kuličky polystyrenu po celé zahradě nám zabralo skoro celý den, takže do večera se stihlo jeden a půl šáru. Ale na druhý den jsme věděli jak na to a šlo to již jako po másle.

Takže v sobotu 27.4. od brzkého rána se jelo dál a to už nám to šlo pěkně od ruky. Rozměřování oken nám nedělalo problém, až tedy na malé záchodové, na které se lehce zapomnělo. perlit nám vyšel akorát a v neděli bylo skoro hotovo. Padlo pár grilovaných kuřat, nějaká ta basa piva, ale nikdo nepřišel k úrazu a my za víkend měli vyhnaný skoro celý barák. Zbytek jsme dodělali v týdnu.

Reklama

Na začátku května jsme položili překlady, koupili polystyren, roxory a kari sítě a chystali se na věnec. V půlce května se vždy sjelo pár kamarádů motorkářů, něco se udělalo, ugrilovalo, popilo a přesně měsíc od zdiva se udělal věnec. Nechal se dovést suchý beton od firmy Sexta v Trhových Svinech a za dopoledne bylo hotovo. Teď to nechat uzrát a můžeme se vrhnout na střechu.

Náklady

Název položkyCena
perlit 30 pytlů
6 000 Kč
občerstení
2 000 Kč
beton do věnce 3kubíky
7 000 Kč
polystyren do věnce
2 000 Kč
roxory do věnce
5 000 Kč
zdivo+komín
145 000 Kč
IPA
7 000 Kč
Celkem174 000 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací