Zdění obvodových zdí

Autor: Majkííí a Kačka (52 příspěvků)
8. 5. 2013
0 komentářů
Zdění obvodových zdí
Příspěvek stavebníka
Druhá řada tvárnic se už ukládala na tenkovsrtvé lepidlo. Tvárnice jsem pečlivě provazoval, aby spáry nevycházely nad sebe. Rovné úseky výborně lícovaly. Vodorovnost jako vyšitá a téměř bez vyrovnávání.

Když jsem narazil na dveře nebo na roh, tak se postup zpomalil z důvodu dořezávání krajních tvárnic. Průměrně jsem vyzdil za den jednu řadu. Vzal jsem si na to dovolenou a díky tomu se dostal v pátek do výšky jednoho metru. Ještě jsem rozměřil okenní otvory a čekal na víkendové posily.

V sobotu jsme zdili dva a každý k sobě měl jednoho člověka (řezač, podavač, přinašeč …). Přestože bylo dořezávání více, podařilo se nám vyzdít tři a půl řady.  Samozřejmě se už zdilo z koz a to znamená každou chvilku nějaký přesun. V neděli přibyly další posily, takže jsme už byli na zdění tři a každý měl svého přidavače. V poledne jsme usadili první překlad. V pět hodin odpoledne bylo vyzděno 11 řad včetně všech překladů.

Z výsledku jsem spokojený. Vše jsme vyzdili bez pomoci profesionálních zedníků. Rovinnost zdí je dobrá. Opracování materiálu snadné a rychlé. Rychlost zdění mě také příjemně překvapila. Přesnost tvárnic byla výborná.

Reklama

Náklady

Název položkyCena
Obvodové zdivo, překlady, příčky a lepidlo
110 000 Kč
Celkem110 000 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Majkííí a Kačka
Majkííí a Kačka (52 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama