Vnitřní izolace s SDK

Autor: Evča a Péťa (24 příspěvků)
4. 2. 2013
6 komentářů
Vnitřní izolace s SDK
Příspěvek stavebníka
Nastala další a pro alergiky velice nepříjemná etapa. Bylo nutné udělat vnitřní izolaci podkroví.

Po domluvě se stavebním dozorem jsme nechali pod dřevěným podbitím mezeru 4cm. Jelikož měli krokve tloušťku 16cm, tak logicky jsme zvolili první vrstvu izolace – tu vnější – ve tloušťce 12cm.

Co už jsme ale logicky neudělali bylo potažení už té první vrstvy parozábranou. Bohužel mi tenkrát někdo nakukal a bojím se to přiznat, ale už jsem to dále nezkoumal, že stačí dát parozábranu už pod tu první vrstvu a potom už né.

No co naplat, parozábrana je tam, stálo to pravděpodobně zbytečné úsilí a penízky, ale je to 2x chráněné. Všechny spoje parozábran se samozřejmě spojili ALU páskou.

Reklama

Jakmile jsme pomocí vázacího drátu a hřebíků s námahou dali tu první vrstvu a dali pod ní parozábranu (ještě nebyly hrubé omítky) chtěl jsem rovnou tuto parozábranu nalepit kaučukovou páskou na cihly.

Moc to nešlo, tak jsme to nechali až na tu druhou vrstvu (vnitřní). Jen co zedníci dodělali hrubé omítky v podkroví (čisté jsme dělali až po sádroších, protože na ně přišla vrstva lepidla a potom čistá omítka) začali jsme pracovat na SDK profilech. Po pár radách od přátel a odborníků jsme se do toho pustili s manželkou a musím uznat, že to opravdu až tak složité není.

Nedělali jsme křížovou vazbu – původně jsem chtěl – ale jenom obyčejnou, takže tam padlo i méně materiálu. Nejdříve jsme nahodili UD profily a potom k nim i CD. Profily byly na těch posuvných závěsech, takže se to perfektní srovnávali dlouhou latí. Připevňovali jsme se na kleštiny a v šikminách na krokve (kam jinam, že? :-)).

Reklama

Dále jsme do prostorů s manželkou za jeden večer nahodili i další 12cm tlustou vrstvu vaty. Jakmile byly profily i vata hotové (nejhorší byla střešní okna), tak jsme na CD profily zespoda nalepili oboustrannou pásku a potom i další vrstvu parozábrany.

Jelikož už byly hrubé omítky, mnohem , ale opravdu mnohem lépe se dělalo i nalepení parozábrany na zeď kaučukovou páskou. Kdo to budete dělat, pořádně přes to přejíždějte ať se to pořádně nalepí hlavně na tu zeď. Ted s ročním zpožděním konstatuju, že je to perfektní a nikde nám ani kapka neprosakuje :-).

Půdní schody jsme měli taky hotové za jeden večer. Přesně se odměřila výška budoucího stropu, odečetla se síla omítky s lepidlem a samozřejmě tl. SDK, takže jsme přesně věděli, kde budou na obvodu (vnějším :-)) těch půdních schodů UD profily.

Reklama

Potom jsme celou kontrukci „zavěsili“ na hranoly, které leželi přes 6 kleštin už v půdním prostoru.

Dále jsme připravili odvětrávání pro budoucí WC a koupelnu. Apeluju na vás, abyste si sehnali http://www.ventilaplast.cz/vypust-kondenzatu-vp-100-110-kvk-p-1390.html?zenid=c045189c748c7cf93ddc5fdebe7e4dba. Jedná se o výpusť kondenzáru a jednoduše tu malou hadičku dáte někam nad vrstvu parozábrany, aby vám kondenzát odetíkal pryč z inkriminovaných prostor.

Technologická pauza přes SDK nám dala chvíli na přemýšlení  - stejně se dělalo něco jiného – tak jsme si aspoň ty sádrou koupili. S celými SDK mi pomáhali kamarádi Peter a Peter, za což jim moc moc děkuju, neboť oželeli jeden víkend, a když jsme všichni 3 zabrali, tak to bylo přes víkend hotové.

Co byly přebytečné profily, jsme potom v platformě vrátili bez problémů. Opravdu moc moc velký dík všem.

Náklady

Název položkyCena
Kondenzační trubka
916 Kč
doprava sadroš
200 Kč
pásky (obou,butylová)
1 259 Kč
Sádrokarton
6 610 Kč
Vratka CD profily
709 Kč
Trubky na ventilaci
417 Kč
Tepelná vata + parozábrana
6 681 Kč
UD profily
522 Kč
Půdní schody
2 600 Kč
Závěsy, natloukačky, vruty
777 Kč
Kotouče
39 Kč
Vruty, závěsy
522 Kč
CD, UD profily, závěsy, vruty
6 485 Kč
Sponky
48 Kč
Hřebíky a nůž na izolaci
104 Kč
Pásky na izolaci
977 Kč
Izolace DF01 120mm (115,2m2)
9 426 Kč
Celkem38 292 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Evča a Péťa
Evča a Péťa (24 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací