Hrubá stavba

Autor: Miloš a Monča (4 příspěvky)
7. 1. 2013
0 komentářů
Hrubá stavba
Příspěvek stavebníka
Desku jsme nechali 1 měsíc vyzrát. Tak jsme se vrhli na izolace. Nejdříve jsme provedli penetrační nátěr a pak začali pokládat pod nosné zdivo izolaci, napřed hydroizolaci (ICOPAL HYDROBIT V60 35) a na ní jsme pokládali pásy protiradonové (VEDALBIT AL +V60 S4). Za víkend bylo položeno a svařeno.

Pak nastoupila opět naše oblíbená místní firma a ta nám založila první šáru zdiva. A protože jsme se rozhodli stavět z broušených cihel HELUZ 400 STI broušená, byla to super piplačka, kdy se každá založená cihla měřila podle niveláku. Celkové založení trvalo celé dva dny, ale výsledek stál za to. Rovina jako když střelí :-)

Stavba pak šla jako po másle, co den to jedna a půl šáry. Za 14  dní bylo postaveno pod první věnec. Na ten se svařili klece na zemi a pak ukládali do připraveného bednění. Třmínky jsou 250 x 250 x 6 a pruty profil 14. Po osazení do bednění se ještě pořádně převázali rohy a vše ještě jednou provařilo...

Nakonec se na vnější stranu bednění osadil polystyren tl. 100 mm a konečně se mohlo opět betonovat :-) S pomocí badye a jeřádu to bylo tentokrát bez dřiny.

Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Miloš a Monča
Miloš a Monča (4 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací