Stavba komínu a pokládání střešní krytiny

Autor: Viktor a Vendy (15 příspěvků)
22. 5. 2012
1 komentář
Stavba komínu a pokládání střešní krytiny
Příspěvek stavebníka
Po poměrně rychlé akci s krovy jsme se pustili 13.5.2012 do stavby kominu. Za dopoledne byl skoro hotov, skoro se dá říct, že lego pro dospělé. Komín jsme koupili zde http://www.novykomin.cz/produkt/komin-6m-701/ a za 12tis dobrá koupě.

14.5. se začalo s pokládáním parofolie a latí. Za čtyři dny bylo naloťováno a v sobotu 20.5. jsme založili první řadu tašek podle hliníkový latě a už to lítalo.Za jeden den se položilo 3/4 střechy a zbytek druhý den po nalaťování poslední strany. Samozřejmě, že zbívá ještě dořezat a nařezat nároží, dozdít komín ...(pane Lorenc), ale musel jsem se pochlubit už teď.

Nákup tašek proběhl u fi.Stavinvest. Krytina Nelskamp Sigma. Prvořadá byla cena. 12.20 bez DPH za tašku a 62,- za hřebenáč.

Dobrá rada pro stavitele, které to teprve čeká. Neustále jsme řešili, jak polezeme po trámech při natahování folie a dávání kontralatí.Je potřeba nařezat kontralatě cca na 140cm ,položit první folii,dát kontralať a hned nalaťovat,pak je střecha pochozí.Dále při natahování folie se nepokoušejte ji roztáhnout po celé délce a pak napínat.Je lepší postupně trám od trámu rozbalovat a hned přibíjet.Je to podstatně rychlejší a svede to jeden člověk.

Reklama

Při práci hodně pomohla GEDA. Doporučuji si jí půjčit u prodejce krytiny. Nás stála 550.- na den bez dph. Ušetří honě času a nedovedu si představit kolik dní bych musel chodit po žebříku a nosit tašky. (a děti měly o zábavu postaráno)

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Viktor a Vendy
Viktor a Vendy (15 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama