Střešní krytina

Autor: Honza a Peťka (8 příspěvků)
5. 6. 2012
0 komentářů
Střešní krytina
Příspěvek stavebníka
Další etapou výstavby byla střešní krytina, položení paropropustné fólie, položení latí, klempířské prvky a okapový systém. Toto část jsem svěřil odborníkům, jednalo se o soukromého klempíře, který měl další kluky pod sebou a je naprosto spolehlivý.

Na začátku výběru střešní krytiny jsem uvažoval hlavně nad váhou, vzhledem a cenou krytiny. Vybral jsem si krytinu Lindab, typ už nevím, jednalo se o plechovou krytinu, nijak nenáročnou na pokládku. Nechal jsem si udělat cenovou nabídku na práci a materiál, kdy tato byla okolo 140.000,-Kč i se svody.

Domluvil jsem se opět se šikovným příbuzným, který mi pomáhal s krovy, že si uděláme položení fólie bez nich. Fólii jsem objednal na internetu, někde z Olomouce, kde jsem našel nejlepší cenu, jednalo se o zn. Jutadach, typ už také nevím přesně, byly to role po 50 metrech šířky 150 cm. Dále jsem si objednal na pile střešní latě, už také nevím kolik jich bylo, ale jedny byly o rozměru 5x3 cm pokládané svisle a další pokládané vodorovně 6x4 cm.

Pokládku latí jsem již přenechal na klempířích, kdytito věděli nejlíp jak se to dělá a měli na to svůj způsob pokládky a také takové udělátko, kterým rozměřovali vzdálenost střešních latí. Pokládka fólie proběhla ještě v listopadu 2010, kdy potom již  byla zima a moc se dělat nechtělo. S klempířema jsem se domluvil, že pokládka střešní krytiny se provede až po svátcích, takže v lednu 2011, když bude nějaké solidní počasí. Klempíři přiběhli na stavbu hned 5.1.2011, kdy začali připravovat veškeré věci, pracovali tak 4-5 hodin denně kvůli tomu, že byla zima a opravdu jsem jim to na té střeše nezáviděl, nicméně jim to šlo všechno naprosto perfektně, zkušenost byla vidět.

Reklama

Za týden měli celou střechu i s klempířskými prvky hotovosu, také nasadili titanzinkové svody, které byly rozhodně o dost levnější, než ty od firmy Lindab ve stejné barvě střechy. Také jsem si nechal udělat od nich průlezové okýnko ke komínu, kdy toto nekupovali, protože stálo 3.000,-Kč, ale v dílně si jej sami vyrobili, musím říct, že bych nepoznal jestli je koupené, nebo udělané ručně na dílně. Nicméně jsem za něj zaplatil pouze 700,-Kč.

Tak a za týden byla další etapa výstavby hotová, nečekal jsem, že to půjde taky rchle, ale počasí celkem přálo. Celková plocha střechy byla 190 m2.

Celková cena stavby v současném stavu zaokrouhleno se skrytými výdaji 550.000,-Kč

Reklama

Náklady

Název položkyCena
dovoz latí okolo
500 Kč
pokládka latí, krytiny, svodů, dovoz asi
40 000 Kč
střešní krytina, klempířské prvky, svody
100 000 Kč
práce za pokládku fólie a nějaké dodělávky
2 000 Kč
střešní latě
11 000 Kč
fólie Jutadach 3x75 metrů
5 800 Kč
Celkem159 300 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Honza a Peťka
Honza a Peťka (8 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací