Stropy a krov

Autor: Viktor a Vendy (15 příspěvků)
16. 5. 2012
2 komentáře
Stropy a krov
Příspěvek stavebníka
Po dokončení zdění a spotřebování poslední cihly (jedna cihla chyběla tak posloužily odřezky)Akorát v termínu přišly krovy. Objednávali jsme v Neratovicích.

Po domluvě, že to jde i bez učtu konečná cena 50.000.- včetně  dopravy a skládání. Na strop přijdou fošny 5x16cm, krov 8x16, nároží 12x20, vnitřní sloupky10x12.

K ceně, nabízeli ošetření dřeva za 5tisíc, což jsem odmítnul, že to natře žena a zadarmo. Po čtyřech dnech natírání válečkem, spotřebování chemie za 1700.- a furt musel být někdo při ruce, aby pomohl přenést trámy, můžu říct, že jsou věci na kterých se šetřit nedá.

Nandání stropních fošen 50cm od sebe trvalo jeden den. První áčko jsme si složili dole na zemi a podle něj se vytvořili další čtyři. Provazem nahoru to šlo hladce a smontování a přibití trvalo zbytek dne.Na šroubování jsme pořídili závitové tyče ve feroně.

Reklama

Den D nastal v sobotu kdy ve čtyřech lidech se nahoru tahaly čyři největší trámy 9 metrů dlouhé. Nepředpokládal jsem, že za jeden den to zvládnem, ale když po prvním ví člověk jak na to, tak už je to sranda.

Zbylé tři dny se nařezaly a přimotovaly zbylé trámy. Krov za čtyři dny? to jsem ani já nečekal.

Tímto chci poděkovat jistému Jiří, důchodci kterého jsem oslovil, když chodí venčit svého pejska kolem stavby, jestli by nepřišel pomoci nandat trámy a on přišel a nic měl se k dílu a nakonec nic nechtěl, že budeme skoro sousedi.

Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Viktor a Vendy
Viktor a Vendy (15 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací