Obvodový věnec

Autor: Pája a Kačka (20 příspěvků)
Kategorie: Hrubá stavba
10. 11. 2011
0 komentářů
Obvodový věnec
Příspěvek stavebníka
Září 2011. Hned po vyzdění příček jsme mohli nechat firmu, aby se vrhla na obvodový věnec. Akorát jsme připravili vnější okraj věnce z příček tl. 7,5 cm, které jsme zkrátili na výšku 12,5 cm. Na konci září nastoupila firma a věnec měla přibližně za 3 dny hotový.

Pozednice jsou uprostřed věnce, vyčnívající pásovina je od středu věnce asi 10-12 cm a 20-25 cm vysoká. Pásovina je usazena ve stejném místě (v řadě) a maximálně 2 m od sebe. Mezi betonem a příčkou je polystyren kvůli tepelnému mostu.

Za zmínku také stojí žádost o krátkodobé připojení elektřiny (formulář E-ON: http://www.eon.cz/file/cs/distribution/forms/household/EON-Zadost_o_kratkodobe_pripojeni_NN_VN.pdf). Žádost jsme poslali na začátku srpna a poprosili, aby nás laskavě připojili na konci srpna. Bohužel návrh smlouvy poslali až na začátku září s tím, že nás připojí nejdříve 29.9. To už jsme ale samozřejmě zdili a elektrika byla nezbytná. Naštěstí jsme měli půjčený agregát od firmy, který nás doslova zachránil (jeho půjčovné se protáhlo na celý měsíc!) Když nás na konci září nikdo nesháněl a připojení stále nebylo, začala jsem se shánět já. A paní na infolince mi sdělila, že jsem si smlouvu špatně přečetla a my si musíme na vlastní náklady zřídit stavební rozvaděč a mít k němu platnou revizní zprávu. Poté co jsme sehnali firmu, která nám to zařídila a rozvaděč pronajala (200 Kč,- na měsíc + záloha 3000,- na rozvaděč + 2500,- revize a příslušné kabely) nás přijel pán z E-ON 4. 11. připojit! Tomu říkáme rychlost, naštěstí tesaři na krovy přijeli 7.11. takže to vyšlo za pět minut dvanáct.

Mezitím co nám dělali věnec, jsme objednali komín a krov, který se vyrábí 5-6 týdnů. Takže věnec mohl krásně zrát a my čekali, až budeme mít konečně střechu nad hlavou.

Reklama

Náklady

Název položkyCena
Vložení izolace do věnce, polystyren tl. 5 cm
966 Kč
Přesun hmot
848 Kč
Pronájem lešení
2 168 Kč
Dodávka kotev věnce
1 836 Kč
Výztuž ztužujících pásů a věnců
5 819 Kč
Bednění ztužujících pásů a věnců
4 836 Kč
Ztužující pásy a věnce B
206 348 Kč
Celkem222 821 Kč

Galerie

Obvodový věnecObvodový věnec
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Pája a Kačka
Pája a Kačka (20 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací