Dřevo na krovy

Autor: Libor a Maruška (50 příspěvků)
27. 10. 2011
0 komentářů
Dřevo na krovy
Příspěvek stavebníka
Duben 2011 - Zapomněl jsem popsat, jak proběhla dodávka materiálu na stavbu střechy. V podstatě po předání zálohy na dřevo jsem zjistil, že to možná bude problém, protože podle tvrzení některých lidí je údajný majitel pily podvodník. Ale popořadě...

Koncem září 2010 jsem začal poptávat firmy z okolí na dodávku dřeva na krov a někdy v tuto dobu jsem zadal poptávku i na inzertní web www.aaapoptavka.cz. Přišly poptávky od spousty firem a mezi nimi byla i pila ADAM (název jsem zaměnil, abych se vyhnul případným pozdějším problémům). Bylo to v době, kdy jsme ještě neměli dozděné podkroví a teprve jsme si s manželkou ujasňovali finální podobu střechy a tím pádem i rozměry trámů.

V půlce října jsem už na pilu poslal upřesněnou poptávku. Pak jsme si trochu mailovali a volali, protože jsem měl nějaké dotazy na dopravu, původ dřeva apod. (mimo jiné mně zaujala velmi nízká cena za dopravu, protože údajně měla být pila až někde cca 100km od Prahy směrem na Moravu). Pak se mi „pán“ z pily ozval, jestli bych mu dal zálohu. Pro tu si osobně přijel začátkem listopadu a činila 20.000Kč.

Zároveň jsme se předběžně dohodli na termínu dodání dřeva cca za 14 dní a také jsem mu dovolil dát moje telefonní číslo nějakým jeho známým tesařům. Asi po 2 dnech mi ti tesaři volali a sdělili mi své ceny za práce a mimo jiné mě upozornili, abych „pánovi“ z pily nedával žádnou zálohu, protože jim prý dluží za odvedené práce a také, že dluží dodavatelům dřeva a kdesi cosi. Nakonec jsem si řekl, že nebudu zatím nic podnikat a počkám, jak se to celé vyvine, abych zbytečně „pána“ nedráždil.

Reklama

Asi 2 nebo 3 dny před domluvenou dodávkou dřeva mi „pán“ zavolal, jestli počítám se skládáním (abych byl na místě). Dodávka v půlce listopadu proběhla v pořádku. Nejprve přijel „pán“ z pily s latěmi pod tašky. Po nějaké chvíli dorazil náklaďák s rukou. Řidič náklaďáku oznámil, že má nařízeno neskládat trámy dokud nedostane zaplaceno. Takže já jsem „pánovi“ z pily doplatil cenu za dřevo a on z této částky odpočítal nějakou částku a tu dal potom řidiči, který složil trámy i latě.

„Pán“ z pily přiznal něco v tom smyslu, že opravdu má problémy platit své závazky, ale to proto, že jemu také jiní neplatí. Já byl šťastný, že jsem nepřišel o 20tisíc a že vše klaplo a tak jsem to dál neřešil. Pak jsem si také všiml, že na faktuře byla adresa firmy z opačné strany republiky než kterou původně uváděl „pán“ ústně.

V dubnu 2011 mě kontaktoval policejní vyšetřovatel a začal ze mě tahat rozumy ohledně této dodávky, protože „pán“ měl asi opravdu na svědomí nějaké podvody. U nás ale vše klaplo na výbornou, takže nemám důvod jej z něčeho obviňovat.

Reklama

Galerie

Dřevo na krovyDřevo na krovyDřevo na krovy
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Libor a Maruška
Libor a Maruška (50 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací