Zalévání věnce

Autor: Redakce (77 příspěvků)
15. 7. 2011
2 komentáře
Zalévání věnce
Příspěvek stavebníka
Od posledního článku se zdilo, zdilo a zdilo. Šlo to rychle i když na tom pracoval, jen taťka a manžel a já byla takový ten ,,asistent“ na stavbě, ... DONES,PŘINES,PODEJ,SUNDEJ atd.  Dům se vlastně stavěl, před prácí, po práci, jak to vyšlo.

Zdivo jsme tedy vyhnaly podle projektu, ale musely jsme ještě 4 palety dokoupit, chyběly nám věncovou, a asi 3 palety HELUZ 44 no nevím, jak nám to v HELUZU spočítaly ale chyběly nám i překlady , tak jsme musely vše obědvat a trochu nás to kvůli čekání zdrželo.

Překlady ,,naházely“ manžel s ta´tkou nahoru a svázaly drátem, aby se to udrželo, poté už to byla rychlovka.

Jeden den se nalepily věncovou a další se dozdívaly nosné zdi. Pak už byla jen potřeba obědvat železa do věnce, ta´tka sehnal železo za suprovní cenu a dokonce to bylo již naohýbané, takže zase o práci méně. Železa se svázaly vázacím drátem, to nám trvalo cca den a půl a hned putovaly nahoru mezi věncovky.

Reklama

Když byla chvilinka času a manžel byl v práci taťka na stavbě udělal z palet, takové lešení, super se tam vešlo a bylo pevné jako čert.

Mezi tím, kdy jsme připravovaly vše na zalití věnce, šalovaly jsme a  dělaly poslední dodělávky, se nám na pozemku kopal had na tepelné čerpadlo, 300m rozrytého pozemku plného hadic……..no alespoň nebudeme mít na zahradě krtky:o))

Tak beton dorazil, a hned se začlo, manžel vyskočil na věnec a beton začal téci mezi věncovky a připravená železa s polystyrénem, ze začátku to chtělo trochu cvik, než odhadl množství betonu ale šlo to.

Reklama

Jakmile byl zalitý obvod domu  tak zbývaly ještě nosné stěny, které byly zašálovány a nešlo se tam dostat, tak se zbytek betonu ,,vykydal“ na zem před dům a to jsme musely již lopatami házet do kýblů a podávat chlapům, beton se pak udusal a vyhladil, bylo neskutečné vedro, takže to  tvrdlo před očima, pořád jsme chodily s konvemi a polévaly, nakonec nám ještě 0,5 m3 betonu zůstalo……..všimly jsme si , že soused vytahuje míchačku a připravuje se na betonování bazénu, tak jsme mu řekli, ať si vezme ten náš ,,zbytek“  teď jen chodíme zalévat, aby to nepraskalo, za 10 dní budeme pokračovat.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Redakce (77 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací