Druhé patro, věnec

Autor: David a Eva (12 příspěvků)
2. 6. 2011
0 komentářů
Druhé patro, věnec
Příspěvek stavebníka
Po týdnu kropení stropu, jsme se pustili do založení první řady, ale už v patře, tedy 27. 4. 2011.

Už žádna izolace, jenom zdění na unimalt a pak zase normálně na lepidlo. Náš zedník nám odjel do zahraničí, "na lepší" tak jsme se do toho pustili sami. Šlo nám to trochu pomaleji, no o dost, ale výsledek je docela dobrý. Vyzdění k druhému věnci nám trvalo 2 dny. Pak jsme nalepili pětky ytong, no a zase můžeme zopakovat, kdo chce ušetřit jako my tak dávat bacha, pětky jsou fakt hodně ošemetné. Zase padaly, jak jsme vylívali věnec, no ale tentokrát jsme to zachránili včas, nespadli úplně, začali ujíždět tak jsme je rychle zachytili, dali zvenku desky a odpádlovali beton, no a jeli jsme dál, ale podstatně pomaleji, raději.

Věněc hotov, ale bylo třeba udělat ještě jeden menší ve vykýři. Dozdili jsme nosné zdi, nosné sloupy a stěny ve vykýři, a zace věnec. Pak jsem museli přidat ještě 5cm betonu všude na nosné zdi, aby to bylo zpevněné pod krovy a aby nám seděli výšky podle projektu.

Zedník se nám na chvíli vrátil ze zahraničí tak se pustil do štítu, ale jenom tak nahrubo, aby nevadili tesařům jak budou dělat krovy. No a teď už jenom dovézt dřevo a můžem volat tesaře

Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
David a Eva
David a Eva (12 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama