Příprava a betonování stropu

Autor: Bogdan a Bára (15 příspěvků)
Kategorie: Strop
25. 3. 2011
5 komentářů
Příprava a betonování stropu
Příspěvek stavebníka
Kdybych to měl říct zkráceně asi bych řekl: Už nikdy! Tak jak je vidět z fotek a jak jsem již popisoval při zdění přízemí počasí se skutečně vyřádilo.

Bylo téměř nemožné se domluvit se zedníkem na nějaký termín kdy by nemělo pršet. Takže nakonec jsme nosníky ukládali v dešti.

Ale od začátku. Nejdřív jsem vůbec uvažoval z čeho strop udělat. Byly tři varianty: strop z Ytongu, Miako nebo Spiroly. Velice zajímavá i z hlediska ceny byla varianta Spirolů, ale nakonec jsem od toho ustoupil, neboť jsem nabyl dojmu, že (alespoň v mém případě) obchodní zástupci jednotlivých výrobců se snažili za každou cenu prodat aniž by byli schopni deklarovat kvalitu. Což mně velice odrazovalo. Ve výsledku zvítězil strop z miako vložek a to z důvodu ceny.

Na základě poptávky mi statik z Porothermu zdarma zpracoval kladečský plán a za mírný poplatek spočítal i nosnost průvlaků ve stropě v místech, kde docházelo k přenášení zatížení krovu. Na základě tohoto projektu jsem objednal Miako a potřebné I-čka.

Reklama

Dlouho jsem sháněl rovněž potřebné podpěry, ale nakonec se mi je povedlo sehnat ze stavby cca 2 km vzdálené, takže super.

Pokládku stropních nosníků a I-profilů jsme dělali ve třech a ještě teď mně při této vzpomínce bolí ruce (nejdelší vážily cca 120 kg).  Po položení nosníků a vložek dle kladečáku jsem celý strop obezdil příčkovkama 7,5cm. Polystyren jsem kolem nedával, protože budu celý dům zateplovat 12 cm polystyrénu.

Pak jsme dali ještě různě naohýbané roxory k balkónu, zhotovili věnec, vše vzájemně posvařovali, položili a zdrátovali kari sítě a bylo připraveno na betonování. Bylo to celkem hektické, protože jsem betón obědnal dopředu na neděli, ale nečekal jsem kolik práce spolknou přípravy. Ale stihlo se.

Reklama

30.5.2010 jsme strop úspěšně zabetonovali. Na betónování Schwingem jsem raději domluvil větší partu lidí, kdyby náhodou nastaly nějaké komplikace. Ale nakonec to probíhalo dle plánu a cca za 2 hod. bylo hotovo. Po dobetónování jsem už odpoledne začal se zalíváním a pokračoval jsem cca 4 dny pak začalo pršet a měl jsem vystaráno.

Jedna z nejhorších fází na stavbě byla za náma.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Bogdan a Bára
Bogdan a Bára (15 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama