Montáž vazníků

Autor: Lenka a Martin (17 příspěvků)
6. 1. 2011
3 komentáře
Montáž vazníků
Příspěvek stavebníka
Během zdění jsme se začali zajímat o firmy, které se zabývájí výrobou vazníků. Když jsme si prohlíželi webové stránky firem, tak jsme čirou náhodou objevili vazníky, které měla firma vedena jako bazarové za velmi dobrou cenu.

Cena byla doopravdy tak strašně malá, že jsem poslal projekt, aby se podívali zda na náš dům budou pasovat. Odpověď zněla že ano, ale musí nám dodělat 4 vazníky, které nám tam chyběly. Vazníky byly akorat sešlé od slunka, ale jinak jim nic nebylo poněvaž byly z nerealizované zakázky a tak jsme si je koupili.

Firma nám nabídla jednoho tesaře, který nám to za naší asistence postaví. Po dokončení věnce jsem kontaktoval firmu, že je stavba připravena na montáž vazníků. Jednání bylo velice rychlé a za týden, kdy jsme dokončili věnec bylo vše domluvené na montáž. V sobotu ráno bylo vše připraveno a když dorazil tesař a přijel jeřáb, tak vše mohlo vypuknout.

Prvně jsme na zemi připravili dvě dvojčata z nových vazníků, které jsme pomocí jeřábu posadili na náš domeček. Když jsme začali přidávat k dvojčeti další vazník, tak jsme z hrůzou zjístili, že nové vazníky jsou o 60cm delší než bazarové. Ha a co teď! Honily se mě hlavou různé myšlenky, které nebily moc příjemné. Ale naštěstí nám ty bazarový vazníky pasovaly a my mohli udělat aspoň nějakou práci.

Reklama

Zaplatit tesaře a jeřáb za nic se nám fakt moc nechtělo.

S firmou byla dobrá domluva, a tak nám zbytek vazníků do týdne vyrobila a dodala na místo a proto se mohla dokončit naše nádhera. Zbývající vazníky jsme tam už ale vytahali ručně na laně, protože zvat jeřáb by byl asi nesmysl.

Jedno pozitivum bych v tom ale našel, aspoň mě zbyly vazníky, které využiji na naší vysněnou garáž s dílnou.

Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Lenka a Martin (17 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací