Střecha - krov

Autor: Honégříci (25 příspěvků)
17. 11. 2010
0 komentářů
Střecha - krov
Příspěvek stavebníka
Říjen – listopad  Jelikož střecha není žádná sranda a je fakt dost důležitá, sehnat tesaře nám přišlo jako samozřejmost.

Měli jsme nabídku od příbuzného, který nám nacenil dřevo na celou střechu a i cena za práci byla bezvadná. I když jsme v průběhu stavby informovali strýce v jaké fázi se nacházíme a kdy bude možné začít se střechou, nedopadlo to v náš prospěch. Chlapi odešli na jiný melouch a nám zbyly jen oči pro pláč..

Takže vše jinak a co teď???  Určitě víte, jak těžké je sehnat tesaře v období, kdy jsou všichni maximálně zaměstnaní na všech stavbách, které chtějí honem honem dát domeček pod střechu.- stejně jako my!!!! :-(  Prostě máte téměř nulovou šanci na kladnou odpověď při zavolání tesařovi :“Máte čas?Můžete začít už zítra?“  - zcela nemožné!!!!

Byli jsme zoufalý :-( Dostali jsme typ od kamaráda Michala, kterému minulou zimu dva tesaři dělali stání pro auto, že jsou výborní, makají za jakéhokoliv počasí.. tak jsme to zkusili. Že prý se přijedou na ten náš zázrak (domeček a projekt) podívat. Neumíte si představit, co se nám honilo hlavou a jak jsme se báli.. Říkali jsme si, že odmítnou z důvodu velké střešní plochy nebo že si řeknou za práci finančně víc než budeme moci poskytnout nebo že řeknou, že mají čas až tak za měsíc či dva.. No nervy na pochodu..            

Reklama

O to větší nás čekalo překvapení po jejich zhodnocení střechy a výpočtu za práci. Bohužel finanční ohodnocení je dvojnásobné než jsme původně chtěli dát, ale začali hned druhý den a jejich práce je fakt precizní a my jen stáli a koukali a s přiblblým úsměvem byli konečně šťastní, že někdo pracuje tak, jak si to my představujeme..      Dřevo jsme si objednali na pile v Sobákově, nechali jsme si to tam i namořit, z časového presu bychom to sami nestíhali natřít. Na dřevo jsme čekali o týden dýl, jelikož pila měla veliké zakázky a nestíhali, takže my museli počkat. Dopravu jsme si zajistili sami a naložení a složení jsme si dělali také sami.

Tesaři byli s kvalitou dřeva velmi spokojení, úpravě dřeva dávali víc než týden a s tím naším dřevem to měli za pár dní hotové. Já natírala každý den. Vzhledem k venkovní teplotě barva neschla tak rychle, jak bychom chtěli, tak jsem natírala jen jeden nátěr a druhý natřeme až příští rok při zateplování domečku když budeme mít lešení. 

Musím poznamenat, že tesaři nechtěli absolutně nijak pomoct, vše chtěli dělat sami z důvodu sehranosti a že laici jsou ti nejhorší pomocníci, tak jsme se nevnucovali. Přesto když David poznamenal, že by jim vybetonoval patky na vaznice, tak prý není třeba a za pár dní za ním přišli, že je to třeba, tak jsem se tomu jen smála :-)  Bohužel o to horší to práce byla pro Davida, když musel vymyslet nějaké bednění na ty patky a podepřít už posazené vaznice.

Reklama

Zajistili jsme tesařům jeřáb, který jim dal veškeré dřevo nahoru na domeček, takže jim odpadla nejtěžší práce tahat se se dřevem ručně.  Jelikož tesaři byli dost rychlí, nestíhala jsem natírat, takže několik krokví  musíme natřít ze žebříku nebo z lešení.

S tesaři jsme byli domluvení pouze na zhotovení krovu a pak možná krytinu.. Nakonec jsme se rozhodli jim svěřit kompletně celou střechu, to ale až v dalším článku. V současné době tesaři stále pracují…

Cenovou kalkulaci dodám až bude střecha kompletně hotová.

Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Honégříci
Honégříci (25 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací