Stropy

Autor: Lenka a Pavel (9 příspěvků)
Kategorie: Strop
28. 10. 2010
7 komentářů
Stropy
Příspěvek stavebníka
Po zjištění ceny za pronájem stropních stojek jsme vzali motorovku, zeptali se toho nejvyššího – mého taťky a s jeho svolením jsme vyrazili do lesa seřezat pár stromů na 50 stojek.

Ve středu odpoledne tu byl náhodou strejda s jeřábem, tak jsme ho hned zneužili a on nám stropní trámky za hoďku přemístil nahoru. Kluci je hned rozházeli tak , jak to má být. Pak se 2 dny podstojkovávalo, aby nám to při betonování nespadlo na hlavu. V sobotu se položily Miako vložky, bohužel jsem stihla nafotit vše, až když bylo hotovo, protože klucí byli strašně rychlí!

Máme dva druhy vložek ( 50 a 62,5 cm), menší problém byl s většími vložkami, které se museli měnit z důvodů praskání a měli jsme obavy, aby nepraskly při betonování. Když se zavložkovali, tak se stihlo obezdít věncovkama. V neděli se přilepil polystyren na věncovky, pak příšla nařadu armatura na věnec, položilo se pár kari sítí a vysekly dva odpady a kupodivu bylo připraveno na úterní betonování. Ještě ve čtvrtek jsme přimýšleli, jestli úterní betonování nezrušíme, poněvadž jsme si mysleli, že celou tuhle přípravu nestihnem. V úterý v půl osmé ráno dorazila pumpa a mix a napumpovaly nám nahoru 8 kubíků betonu a klucí ve dvou( jsou skoro furt takhle ve dvou, jak Pat a Mat) makali jak šrouby. Jedna větší miako praskla, ale naštěstí jsme si toho všimli ještě než se na ní dostal beton, takže vyměnit a jede se dál. Další mix na 6 kubíků a pumpa v 9.15 odjížděla. Klucí měli v deset hodin hotovo, zbyly tak dvě kolečka betonu a z toho si udělali nájezd pro destu, budou s ní navážet cihly nahoru, tak aby byla u baráku o trošku výš.

Suma sumárum, v srpnu 21. jsme poprvé hrábli do země a 19. října, tedy za 2 měsíce se vylejvaly stropy. Přijde mi to neuvěřitelné! Strašně mě fascinovala ta pumpa, jak se skládala, tak jsem si udělala pár foteček na památku:-). A to nejsem kluk – teda aspoň doufám:-). Teď přijde na řadu schodiště a vyzdívání hořejška. Potom udělám rozpočet, ale to až příště. A taky máme už domluvenou střechu, ale byla to fuška, sehnat někoho, kdo se vejde do našeho rozpočtu:-(.

Reklama

Moc děkuju Mírovi a Kamilovi, to jsou naše český úkáčka:-)! Oni si to všechno s námi odmakaj!

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Lenka a Pavel
Lenka a Pavel (9 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací