Dozdění komínu, příček, pokládka krytiny, příprava na montáž oken

Autor: Víťa a Káťa (15 příspěvků)
5. 9. 2010
0 komentářů
Dozdění komínu, příček, pokládka krytiny, příprava na montáž oken
Příspěvek stavebníka
Na začátku srpna jsme měli v plánu dostat stavbu definitivně do sucha. Krytinu bychom měli dávno položenou, kdyby nám Heluz nepopletl komíny. :-) Nic proti Heluzu, ale jen nám poslali komín, který měl jít do Tábora a ten můj bůh ví, kde skončil.

Proto jsme stavbu komína začali se 14-ti denní m zpožděním.  Nakonec   komín došel a my se mohli pustit do díla. Na stavbu jsem si pozval revizního technika na komín, abych náhodou později neměl nějaký problém.

Vrchol komínu (v mém případě) musí být 50cm nad štítem. Stavba komínu proběhla bez problémů, akorát kdyby nás viděl nějaký bezpečnostní technik – tak ten by nám dal. Lešení nic moc, ale vydrželo.

Komín mám dvou průduchový, jeden průduch pro krbík ? 200mm a druhý průduch pro kondenzační kotel ? 110mm. Po omítnutí komínu mohla začít pokládka krytiny. Zvolil jsem plech Satjam a nechal si ho namontovat firmou – chci mít totiž na krytinu záruku. Mezi hlavní střechou a střechou nad garáží jsme část stěny už zateplili, abychom střechu zbytečně neponičili. Zateplení budu mít 10cm polystyren.

Reklama

Během montáže krytiny jsme dozdili zbytek příček a  překladů,  a protože už mám svedené i okapy, položili jsme kolem domu drenážní hadici o průměru 100mm. Vykopali retenční nádrž – skruže o průměru 1m a hloubka 2,5m.  Zde jsme drenáž přivedli,ale je to jen takové provizorní řešení  odvodu dešťové vody. V příštím roce okapy dokončíme samostatným vedením vody nad drenážní hadicí.

Na konci srpna jsem už jen vysekal drážky do okenních otvorů a zasadil do něj polystyrén tl.4cm (zabránění  tepelnému mostu).  A už jen čekáme na okna, abychom mohli začít dělat elektřinu, vodu atd.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Víťa a Káťa
Víťa a Káťa (15 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací