Stavba příček

Autor: Lukáš a Katka (13 příspěvků)
23. 3. 2010
1 komentář
Stavba příček
Příspěvek stavebníka
Červen - Srpen 2009   Z bývalé víceúčelové síně bylo nutné vytvořit koupelnu, wc a chodbu. Pro jednoduchost jsem se rozhodl postavit příčky z YTONGU.

Sice jsem předtím nic podobného nedělal, ale zjistil jsem, že na tom opravdu nic není. Důležité je dobře založit první řadu na maltu a potom už jenom vše kontrolovat vodováhou. Příčky jsem stavěl z 10cm tvárnic a každou druhou řadu přichytil ke zdi plechovou spojkou. Ve stavebninách neměli YTONGOVé překlady, ale ty jsem si vyrobil slepením dvou klasických tvárnic, které jsem pro jistotu po bocích vyztužil vlepeným plechovým páskem přes lepený spoj.

Pro lepší dilataci spojů mezi původní cihlovou zdí a příčkami jsem všude nechával mezeru 1 - 2cm, kterou jsem později vyplnil montážní pěnou. Příčky jsem stavěl postupně vždy po třech až čtyřech řadách za den. Na řezání příčkových tvárnic můžu doporučit obyčejnou plátkovou pilu na dřevo a zásobu plátků. Ztupil jsem tři plátky za asi 90,-, což je proti pile na YTONG za 700,- značná úspora.

Příčky s lepidlem mě stály  zhruba 8 000,-

Reklama

Mezi zděním příček a ještě měsíc poté jsme s přítelkyní drátěným kartáčem dočišťovaly cihlové zdi do čista, aby se mi pěkně chytla nová omítka

Náklady

Název položkyCena
Příčky s lepidlem
8 000 Kč
Celkem8 000 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Lukáš a Katka
Lukáš a Katka (13 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama