Založení 1. řady cihel

Založení 1. řady cihel
Příspěvek stavebníka
Začátkem dubna jsme se spojili se zástupcem Porothermu a dohodli jsme se, že založíme 1 řadu 13.4., den před tím neustále pršelo, všechno připravené zdivo na desce bylo promočené a těžké, už jsme to vzdali a říkali si, že to není možné uskutečnit.

Ráno v osudný den jsme se probudili a na obloze nebyl ani mráček a svítilo slunce, bylo to neuvěřitelné štěstí.

Zakládání začalo zaměřením výšky desky po kterém jsme zjistili, že na naší desce je 4cm rozdíl na délce 15metrů, začalo se zakládáním malty po celém obvodu než jsme to dodělali malta na začátku pomalu zavadla a bylo možné začít pokládat cihly, rozhodli jsme se pro způsob položení první řady cihlou o šířce 30cm a další řady pak naší zvolenou 44 tak, že bude 10 cm předsazené ven a 4cm dovnitř,kde venkovní přesah bude vyplněn polystyrenem a vnitřní 4cm mohou posloužit pro uložení el.kabelů.

Práce nám šla pěkně od ruky, jelikož jsme si pozvali k míchačce strejdu a jako pomocníky pro zakládání malty naše taťky. Pán od Porothermu byl tak hodný, že s námi vydržel až do večera (jelikož dostal výbornou grilovanou klobásu a pívečko :-) ) a my tak stačili založit jak obvodové tak nosné zdivo.

Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Jiří s Lenkou Zuzankou a Adámkem (29 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací