Provizorní vybavení domečku

Autor: Janina a Vašek (30 příspěvků)
Kategorie: příprava na zimu
18. 2. 2010
4 komentáře
Provizorní vybavení domečku
Příspěvek stavebníka
Aby náš domek získal ještě více na kráse a bylo v něm zajištěno alespoň trochu soukromí, vyplnili jsme provizorně okenní a dveřní otvory.

 Naše „dřevěná plastová okna“ jsou vyrobena z toho, co jsme na stavbě našli – rámy jsme stloukli z latiček, jimiž byla proložena prkna z pily, a mezi ně jsme napnuli igelity, do kterých byly zabaleny palety cihel.

Do dveřních otvorů nám kamarád půjčil dvoje dveře 60 cm, které se použily na francouzské dveře v obýváku, a doma jsme sehnali staré rámové dveře, které nám slouží jako vstupní dveře. Z latí, které zbyly ze střechy, se udělala (teda táta udělal ) futra, na ně se přišroubovaly panty k zavěšení dveří a „ponkajzny“ k přichycení ke zdivu. Na vchodových dveřích se přidělal i plíšek na zámek a dveře jsou zamykatelné :-D Sice by nám to asi pojišťovna neuznala jako dostatečné zabezpečení proti vloupání, ale i tak už máme lepší pocit a dokonce jsme si tam nastěhovali i první nábytek – plechovou skříň ( ale pro jistotu jsme ji opatřili samostatným zabezpečením – zámkem).

Dalším luxusem, který jsme si pořídili, jsou kamínka, která nám táta vyrobil ze starého „darlingu“. Takže teď spalujeme zbytky dřeva, které se válí kolem baráku i v něm, a až tohle dojde, máme tam připraveno ještě několik balíků odpadu z pily. Nevýhodou pro vytápění je, že zatím nemáme příčky ani stropy, takže vytápíme obrovský prostor „naší stodoly“.

Reklama

K zařízení domečku tedy dnes patří: stůl a lavice vyrobené z cihel a prken, dvě křesílka vyřazená z kanceláře, plechová skříň a kamínka. Jo, a taky máme dva lustry

V nejbližší době bychom rádi v již stojících zdech vyvrtali díry pro elektriku, ale jinak si v podstatě užíváme nicnedělání a čekáme na teplejší počasí, abychom začali zdít příčky. No a zařizujeme další věci jako financování, poptávku oken, topení atd.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Janina a Vašek
Janina a Vašek (30 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací