Krov

Autor: Zdeněk a Karin (8 příspěvků)
2. 12. 2009
2 komentáře
Krov
Příspěvek stavebníka
Co se týká krovu a střechy věděli jsme od začátku, že to nebude lehká záležitost díky výběru našeho domu který nejen , že má 16 rohů ale i střecha je tvořena v podstatě ze 4 střech.

V původním projektu byl naprojektován železobetonový strop na který se umísťovala klasická trámová vazba. (Velmi důležité zřejmě mít na bungalovu taneční parket na stropě) Když pominu to že nabídku na samotnou střechu jsme nedostali z počátku pod 700 tis (krov+taška) plus betonový strop cca 200 tis. Byla tato varianta v podstatě nemožná.

Pak shodou náhod nás navedl jeden známý na možnost Vaznicové střechy. Pokusili jsme se co nejvíce proniknout do problematiky vaznicových střech. Velmi nás překvapilo, že je konstrukce možná přenést vzdálenost až 30 m. Poptali jsme několik firem a cenové nabídky byly někde mezi 166 až 250 tis. Pouze jediná firma z poptávaných však nabídla možnost půdy. A proto jsme se rozhodli pro firmu Greko Česká Lípa, se kterou jsme byli maximálně spokojeni.

V podstatě se střecha vyrobí v jejich závodě a převeze se na stavbu kde se pouze přidělá na obvodový věnec. Kdybychom chtěli z domu udělat jednu velikou halu bez vnitřních příček technicky by to šlo… Celá doba montáže trvala 2,5 dne.

Reklama

Vzhledem k financování, rychlosti a vysokým zálohám na střeše jsme byli nuceni začít dělat na vnitřkách (tam máme malé zálohy) dříve než se dodělá střecha. Napřed jsme dali pouze folii aby nám chránila dům před vodou a tím pádem jsme mohli začít dělat vnitřky. (Elektriku, vodu, odpady, omítky a stropy) Zajímavé na tom ještě je fakt že většina těchto činností byla udělána bez oken dveří a střešní krytiny. (Zatím nám drzost a tahání čerta za ocas v podobě možných krádeží vychází na jedničku).

To už nás ale čeká v dalším článku…..

Náklady: Čas etapy - 2,5 dne Celkem od začátku- 901.909,- Kč

Reklama

Galerie

KrovKrovKrovKrov
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Zdeněk a Karin
Zdeněk a Karin (8 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací