Hrubá stavba

Autor: Zdeněk a Karin (8 příspěvků)
1. 12. 2009
1 komentář
Hrubá stavba
Příspěvek stavebníka
Po 10 dnech kdy jsme chodili aktivně zalévat naší desku, jsme nechali přivést první várku cihel. Použitý materiál je Cihla Heluz, 40 obvodová a 24 a 11 vnitřní příčky. Kdybychom stavěli znovu udělali bychom barák z 44 a už bychom ho nezateplovali polystyrenem, takhle půjde pod fasádu ještě 8 cm zateplení.

Na okraj desky se nanesl penetrační nátěr a izolace proti radonu a vodě. Rovněž pak pod všechny vnitřní příčky. Důvodem proč se nedala izolace všude je informace, že by mohlo dojít k roztrhání folie při vnitřních pracích.

Celá stavba obvodových zdí trvala 3 dny což beru jako obrovský výkon. Když k tomu přičtu vnitřní příčky a překlady s věncem tak celková doba výstavby hrubé stavby trvala 14 dní. Jde o klasickou maltovou technologii. Soused staví cihly broušené a s pěnou a jde mu to taky od ruky, ale zase existují informace, že tato technologie není vyzkoušená a nikdo neví co udělá pěna třeba za 15 let.

Vzhledem, k použité technologii tzv. vaznicové střechy musí být vnitřní příčky o min 5 cm nižší než obvodové zdivo. Je to z důvodu toho, že Vazníky jsou schopny udržet střechu pouze na obvodovém zdivu a při průhybu by příčky drtily.

Reklama

Další důležitá informace v této fázi jsou velikosti vnitřních dveří. Pokud člověk plánuje dřevěné obložky měla by být výška díry 203-205 cm a šířka o 10 cm širší než požadovaný rozměr dveří.

Náklady: Penetrační nátěr Izolace radon + voda Cihly Heluz 40 Cihly Heluz 24 Cihly Heluz 11 Překlady nad okna a dveře Vnitřní překlady Věncové cihly + beton + ocel Vstupní klenuté překlady Komín Schiedel Práce

Čas etapy - 14 dní Celkem od začátku - 728.981,- Kč

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Zdeněk a Karin
Zdeněk a Karin (8 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama